China | Numărul cadrelor medicale trimise la Wuhan ajunge la 20.000

China a decis să crească numărul cadrelor medicale trimise la Wuhan de la 11.000 la 20.000, au anunțat, în conferința de presă de joi, reprezentanții Mecanismului comun de prevenire și control de pe lângă Consiliului de Stat din China, mecanism constituit pentru contracararea presiunilor generate de noul coronavirus. Creșterea forțelor medicale trimise la Wuhan vine pe fondul confirmării predicțiilor formulate de specialiștii chinezi, care au anunțat că se intră în perioada de apogeu a epidemiei.

Potrivit datelor prezentate în dimineața zilei de 13 februarie, numărul cazurilor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 59.651 (+14.998), în creștere cu 24,14% față de ziua de 12 februarie. De asemenea, numărul deceselor la nivel național în China au ajuns la 1362, provincia Hubei (focarul epidemic) raportând 1.310 din total(96,18%).

Având în vedere creșterea numărului de cazuri confirmate cu noul coronavirus (COVID-19) în provincia Hubei și în special în orașul Wuhan, au fost suplimentat sprijinul uman și logistic, cu 2.600 de cadre medicale militare, cu peste 7000 de cadre medicale civile, cu trei echipe de specialiști academicieni și trei laboratoare mobile capabile să asigure testare și analiză imediată privind existența noului coronavirus. Cele trei laboratoare mobile se adaugă celor 35 deja în plină activitate de la Wuhan.

De asemenea, cele 16 provincii chineze care au preluat responsabilitatea susținerii complete a orașelor cu probleme epidemice din provincia Hubei, sunt gata să suplimenteze cu 50% suportul medical, logistic și alimentar, în cazul în care va fi nevoie.

Acordăm o atenție deosebită cazurilor severe de la Wuhan, experiența câștigată în ultimele zile în tratarea cu succes a cazurilor înregistrate în diverse orașe, oferind încrederea necesare pentru a spune că putem învinge această epidemie„, au afirmat oficialii chinezi.

Noul coronavirus poate atinge apogeul până la finalul lunii

O preocupare aparte a autorităților chineze vizează asigurarea protecției echipelor medicale aflate în focarul epidemic de la Wuhan. „Riscul de expunere la infecțiile nosocomiale este foarte ridicat, de aceea protejarea medicilor și cadrelor medicale reprezintă una dintre sarcinile principale, pentru care asigurăm materialele de protecție eficiente, pentru care se asigură dezinfecții generale periodice, inclusiv a sistemelor de ventilație„.

Potrivit raportărilor din dimineața zilei de 13 februarie, provincia Hubei a raportat 14.840 de noi cazuri (13.332 diagnosticate prin scanare CT), numărul total de cazuri confirmate în provincie ajungând la 48.206. La cele 14.840 de noi cazuri se adaugă alte 158 de cazuri înregistrate în restul Chinei, creșterea generală de la o zi la alta fiind de 14.998!

La nivelul întregii țări, numărul de cazuri raportat este de 59.651 (+14.998), în creștere cu 24,14%.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.