Totul pentru anticipate, deși Iohannis nu dorește să se ajungă până la … RĂZBOI!

„În Constituția noastră scrie că doar în caz de război alegerile pot fi amânate. Nu ne dorim să ajungem în această situație.” – Klaus Iohannis, președintele României – 24.02.2020

Nimic nu este de spus despre capacitatea de cuprindere a realității când este vorba de președintele ales de români să reprezinte România. Iohannis are o singură și confortabilă agendă PERSONALĂ! Dincolo de capriciile și obsesiile personale nu mai există nimic: nici români, nici România, nici problemele care par să îl sufoce până la auto-asfixiere.

Cum adică, domnule președinte ales de românii tăi, cu tabletele tale, pentru confortul domniei tale? Cum adică „Nu ne dorim să ajungem în această situație„? Cu ce anume te-a luat gura pe dinainte, încât creierul nu a mai fost în măsură să proceseze din cauza enormității?

Obsesia și arivismul lui Iohannis devin pe zi ce trece un pericol pentru stabilitatea și siguranța României! Asta nu mai trebuie demonstrat cu prea mult efort. În opinia președintelui, până și pentru eventualele problemele din România legate de noul coronavirus tot PSD este vinovat.

„România are un guvern foarte responsabil. Iresponsabilitatea se găsește în altă parte și Guvernul are absolut toate puterile necesare pentru a gestiona orice fel de criză”, spune Iohannis făcând o evidentă trimitere la PSD.

Cât de responsabil este și Guvernul meu II se cunoaște. Rezultatele economice se văd în cele trei luni de mandat iresponsabil pentru țara și popor, extrem de atent pentru multinaționale și partenerii externi. Iohannis insistă să trateze PNL după metodele aplicate la FDGR, uitând că primul este un partid național, al doilea un banal dar extrem de feroce și rapace „onegheu” protejat de servicii și justiție!

Însă, ce trebuie avut în vedere și sancționat cu duritate este jocul complice și nedemn făcut de rămășițele PSD-ului condus de interimarul Ciolacu, incapabil, dacă nu cumva nelăsat să demonstreze realism. Un realism care solicită suspendarea din funcție a lui Iohannis și instalarea unui guvern bazat pe o majoritate parlamentară.

Dar, câtâ vreme Ciolacu nu este decât o altă manetă de care se agață statul paralel, să nu ne mire dacă circul complicităților politice va continua, în ciuda tuturor evidențelor!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2020, Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.