China invită România la o videoconferință pe tema COVID-19

China va organiza, vineri, 13 martie, o videoconferință cu experți în prevenirea și controlul epidemiei COVID-19 la care au fost invitați reprezentanți din cele 17 țări ale grupului Europa Centrală și de Est (ECE), între care și România, a anunțat astăzi Geng Shuang (foto), purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

La eveniment vor participa reprezentanții Ministerului chinez de Externe, ai Comitetului Național pentru Sănătate din China, experți chinezi în prevenirea epidemică și tratament, specialiști din cadrul aviației civile, vamă și carantină. De partea cealaltă, sunt lansat invitații oficialilor guvernamentali și experților medicali din: România, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Geng Shuang a mai informat că, după izbucnirea epidemiei, China a promovat principiul deschiderii, transparenței și răspunderii, informând cu privire la evoluția epidemică, inclusiv țările ECE, pentru a răspunde la îngrijorările tuturor părților. De asemenea, a întărit cooperările internaționale antiepidemice.
Pentru sprijinul acordat de o partre dintre țările ECE în lupta Chinei împotriva epidemiei, Geng Shuang a transmis mulțumiri publice din partea autorităților de la Beijing.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CHINA-ECE, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.