CHINA INSISTĂ | SUA vinovate pentru apariția COVID-19!

Prin lipsa de reacție și cooperare oficială la nivel internațional, SUA se auto-învinovățesc de apariția COVID-19 și transformarea acestuia în pandemie, se arată într-un comentariu transmis de Radio China Internațional – CMG și de mass media din China.

În comentariu sunt aduse o serie de argumente științifice și cronologice, potrivit cărora pentru multă vreme SUA au confundat noul coronavirus cu gripa. De asemenea, sunt prezentate argumente furnizate de laboratoare de cercetare din diverse țări conform există diferența majore între secvențele genomului COVID-19 descoperit în China și cele descoperite în Iran și Italia.

Acest argument demonstrat științific motivează oficialitățile chineze să afirme că noul coronavirus nu își are originea în China!

În favoarea acestei teze este prezentată o cronologie a evenimentelor.

Sezonul gripal în SUA începe anual în perioada septembrie-octombrie.
La data de 18 octombrie 2019, la Wuhan a fost inaugurată cea de-a șaptea ediție a Jocurilor Mondiale Militare (18-27 octombrie), perioadă în care o serie de sportivi străini au reclamat starea gripală. Aici, partea chineză sugerează că sportivii militari americani au fost infectați cu noul coronavirus pe care l-au adus și transmis în China.
În luna decembrie 2918, la Wuhan a fost înregistrat primul bolnav cu noul coronavirus COVID-19.

CHINA ACUZĂ | „Ar putea fi armata americană cea care a adus epidemia la Wuhan”

Un alt argument promovat de China este acela al „confidențialității maxime” impuse, începând cu luna iulie 2019, în cadrul Institutului de Cercetare a Bolilor Infecțioase al Forțelor Terestre Americane de la Fort Detrick.

De asemenea, publicația The Lancet a promovat o cercetare realizată pe pacienții cu noul coronavirus din Wuhan. Concluziile cercetătorilor britanici arată că în urma analizei a 41 de cazuri de pneumonie coronavirus tratate, 13 nu au avut niciun contact cu piața de fructe de mare din Wuhan identificată ca sursă a virusului. Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CHINA INSISTĂ | SUA vinovate pentru apariția COVID-19!

  1. Adela Vasiloi spune:

    În luna decembrie 2918, la Wuhan a fost înregistrat primul bolnav cu noul coronavirus COVID-19

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.