CHINA ACUZĂ | „Ar putea fi armata americană cea care a adus epidemia la Wuhan”

Beijingul susține că SUA sunt singurele care nu asigură transparența în abordarea pandemiei COVID-19, autoritățile americane blocând toate informațiile privind cazurile confirmate COVID-19 și decesele provocate de acesta. Pe acest fond de suspiciune, Zhao Lijian, purtător de cuvânt al MAE chinez, a transmis într-un mesaj lansat pe Twitter: „Ar putea fi armata americană cea care a adus epidemia la Wuhan”, solicitând SUA să fie „transparente” și să „facă publice” toate datele sale.

Autoritățile de la Beijing cer, de asemenea, explicații științifice și profesioniste cu privire la originea noului coronavirus, după acuzațiile potrivit cărora China a fost sursa bolii asemănătoare pneumoniei, transmite CGTN, reluând teza potrivit căreia noul coronavirus a fost „plantat” la Wuhan, nefiind de origine locală.

OFICIAL | Coronavirusul COVID-19 a fost „plantat” la Wuhan!

China acuză oficialii americani, inclusiv pe președintele Donald Trump, pentru denumirea actualului virus drept „virusul Chinei”, Consilierul pentru securitate națională, Robert O’Brien, mergând și mai departe, acuzând guvernul de la Beijing că a „acoperit” focarul de la Wuhan.

Prin intermediul unui alt purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Geng Shuang, autoritățile de la Beijing transmit speranța ca oficialii SUA să ofere un răspuns prompit în plan intern și extern privind cooperarea internațională, pentru limitarea epidemiei, și nu să caute să învinovățească și să denigreze guvernul chinez și eforturile celor care lupta împotriva epidemiei.

China solicită SUA să comunice lumii numărul de cazuri, dacă a fost identificat „pacientul zero” și care sunt spitalele desemnate pentru tratarea cazurilor confirmate.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.