COVID-19 | China a trimis ajutoare medicale și echipe de experți în 21 de țări!

Reacția Chinei în ajutorarea țărilor afectate de noul coronavirus (COVID-19) va fi una consistentă și plină de bunăvoință pentru țările care au transmis mesaje de încurajare și sprijin politic în momentele grele, a anunțat Ministerul Chinez de Externe, prin intermediul purtătorului de cuvânt Geng Shuang.
Potrivit acestuia, până acum, China a livrat materiale medicale și expertiză medicală în 21 de țări și organizații internaționale, între care se regăsesc țări din Europa și Uniunea Europeană.

China a livrat materiale medicale în Pakistan, Laos, Thailanda, Iran, ROK, Japonia, Italia, Franța, Spania, Grecia, Serbia, Cambodgia, Filipine, Egipt, Africa de Sud, Irak, Etiopia, Kazahstan, Belarus, Cuba și Chile, Uniunea Europeană și Uniunea Africană. De asemenea, China a donat Organizației Mondiale a Sănătății 20 de milioane USD pentru ajutorarea țărilor în care sistemul sanitar este slab dezvoltat.

Geng Shuang a mai subliniat că expertiza medicală acumulată de China în ultima perioadă a fost împărtășită prin intermediul echipelor de experți medicali trimiși deja în Iran, Irak, Italia, Spania, dar și prin intermediul conferințelor video la care au fost invitate zeci de țări și organizații internaționale.

Mai mult, o serie de țări au solicitat sprijinul pentru achiziția de materiale medicale produse în China, guvernele provinciale, instituțiile civile și companiile locale făcând donații în beneficiul altor țări și comunități locale din întreaga lume.

Citând o celebră frază din „Cartea Poemelor” scrisă în China antică: „Îmi arunci o piersică iar eu îți dau un jad alb drept prietenie”, a subliniat Geng Shuang virtutea tradițională a Chinei de a întoarce bunăvoința prietenilor, printr-o amabilitate și mai mare.

Pandemia COVID-19 s-a extins rapid în mai multe țări. În timp ce depune toate eforturile pentru a combate problemele de acasă, China se implică activ în cooperarea internațională și oferă cât mai mult ajutor altor țări și organizații internaționale. Astfel, ne îndeplinim responsabilitățile internaționale și consolidăm progresele medicale.

„Nu vom uita niciodată sprijinul politic și material oferit de comunitatea internațională, ofertit în timpul celor mai grele perioade”, arătând că de la declanșarea epidemiei, China a primit semnale de sprijin din partea a 79 de țări și zece organizații internaționale.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la COVID-19 | China a trimis ajutoare medicale și echipe de experți în 21 de țări!

  1. Pingback: COVID-19 | China oferă asistență medicală și expertiză pentru 82 de țări! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.