COVID-19 | China oferă asistență medicală și expertiză pentru 82 de țări

Pe măsură ce pandemia se răspândește în întreaga lume, asistența medicală și sprijinul logistic și de expertiză oferite de China au ajuns până acum în 82 de țări, a anunțat  Geng Shuang, purtătorului de cuvânt al Ministerul chinez de Externe.

Acesta a subliniat că „pentru țările care au asistat China în lupta sa împotriva epidemiei, vom acorda susținere fără ezitare, dacă vor avea. Vom oferi asistență, deoarece capacitatea noastră permite țărilor prietene care se află într-o situație severă și unde lipsesc materiale de prevenire și control”. Oficialul a evidențiat cu precădere țările în curs de dezvoltare din Asia, Africa și America Latină, dar și organizațiile regionale Uniunea Africană.

Geng Shuang a prezentat o listă cu țările care au beneficiat până acum de asistență interguvernamentală la nivel de stat, prin intermediul guvernelor locale și companiilor din China au făcut donații pentru țările afectate.

Materiale medicale au fost donate guvernelor din: Algeria, Angola, Bulgaria, Franța, Germania, Iran, Irak, Italia, Japonia, Laos, Liban, Malaiezia, Pakistan, Peru, Coreea de Sud, Elveția, Tunisia, Turcia și SUA etc.

La rândul lor, companiile chineze au donat produse medicale pentru: Cambodgia, Canada, Republica Dominicană, Etiopia, Franța, Germania, Iran, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Laos, Malta, Mongolia, Myanmar, Olanda, Pakistan, Arabia Saudită, Tanzania, Marea Britanie și SUA  etc.

COVID-19 | China a trimis ajutoare medicale și echipe de experți în 21 de țări!

Geng Shuang a mai arătat că, pe măsură ce situația internă continuă să se îmbunătățească, China a început și va continua să ofere asistență țărilor care au nevoie urgentă, în limita capacităților sale.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la COVID-19 | China oferă asistență medicală și expertiză pentru 82 de țări

  1. Valter Cojman spune:

    Romania nu se regaseste pe aceasta lista pentru ca, idiotii de romani(vreo doua treimi), au o fobie fata de China si de Rusia…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.