CHINA | Credite în valoare de 114 mld. euro amânate în T1

Pentru atenuarea presiunilor generate de epidemia COVID-19 asupra companiilor și persoanelor fizice, autoritățile chineze au dispus, în primul trimestru (T1) din 2020, amânarea rambursărilor de credite și dobânzi în valoare totală de peste 880 de miliarde yuani (aprox. 114 mld. euro), anunță Radio China Internațional-CMG.

Șeful de risc al Comisiei naționale pentru Reglementarea Băncilor și Asigurărilor din China, Xiao Yuanqi, a anunțat că împrumuturile neperformante ale băncilor au crescut în primul trimestru din 2020 cu 0,06%, până la 2,04%. Majoritatea împrumuturilor neperformante sunt generate de IMM-uri, de companiile de catering și cazare, afectate grav de pandemie.

Pe de altă parte, volumul creditelor acordate de băncile chineze IMM-urilor a crescut în T1 cu 25,93% comparativ cu perioada similară a anului trecut, rata dobânzii de creditare fiind de 4,3%, în scădere cu 0,3% comparativ cu 2019.

Efectele COVID-19 | China înregistrează o scădere a încasărilor bugetare de 19,6-33,2% în T1

La rândul său, directorul adjunct al Comisiei de Reglementare a Băncilor și Asigurărilor din China, Huang Hong, a declarat că autoritățile financiare chineze vor lansa o serie de politici și măsuri pentru a diminua efectele generate de epidemia COVID-19, dar și pentru a asigura finanțarea acțiunilor de prevenire și control epidemic.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.