CHINA | Importurile de vin au scăzut cu 30,4%

Pe fondul declanșării epidemiei Covid-19, importurile de vinuri în China au scăzut cu 30,4%, în lunie ianuarie-februarie 2020, arată datele prezentate de Administrația Generală chineză a Vămilor. Cantitatea de vin importată cele două luni a fost de 82,6 milioane litri, cu o valoare de 430 milioane USD, în scădere cu 28,3% comparativ cu aceeași perioadă din 2019 și totodată cea mai mare scădere din ultimii cinci ani.

Cele mai mari scăderi în cadrul importurilor de vinuri au înregistrat importurile din Chile, cu aproape 60%, procent apropiat cu cu scăderea generală a vânzărilor de vinuri în China, care a ajuns la 50% de la izbucnirea epidemiei.

La rândul lor, importurile de vinuri din Europa au înregistrat scăderi semnificative, datele arătând că cei mai afectați parteneri sunt cei din Franța și Italia.

Estimările prezentat de media chineză arată că importurile și vânzările de vinuri vor resimți o scădere până dincolo de prima jumătate a anului curent.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Europa, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CHINA | Importurile de vin au scăzut cu 30,4%

  1. Poate asa învățăm sa nu de dam pământul străinilor ci sa ne producem noi în gospodărie ce avem nevoie. Soluția nu e politica și nici ideologică. Soluția e ca fiecare sa caute să-și producă, în condiții ecologice, cât mai mult din ce are nevoie. Să fim pe cât posibil autosustenabili. V-ați saturat sa fiți sclavi la McDonalds pt 3 lei, sau la corporații pt mai mulți, sau chiar la meltenii de patroni romani? Puneți fiecare leu deoparte ca să va răscumpărați din robie. Cum? Cumpărând case mici, parasite, din sate rupte de lume. Acolo sunt cel mai ieftine. Cumpărați pământ, plantați pomi, citiți cărți despre permacultura și grădini forestiere. O sa munciți și acolo dar va fi o munca curata, sănătoasă pentru voi și comunitate. Veți fi liberi. Bogații sunt bogați pt ca întrețineți sistemul prin munca voastră. Dacă voi părăsiți sistemul, banii și aurul nu mai au nicio valoare. Va puteți asocia mai mulți dacă sunteți pe salarul minim. Sau unul mai bogat cu 2-3 mai saraci, ca tot sunteți cu Isus în gură toată ziua, și puneți de o miniferma. Va creați singuri mobila din copaci și scânduri. Păstrați doar ce e de valoare și nu costa bani: arta, știință, filosofie, literatura, cultură. Astea sunt valori imaterial. Asa vom fi mai liberi decât bunicii noștri. Iată revoluția fără vărsare de sânge. Ce rost are sa trăiești în lux dar muncești ca boul prin ceva firma și vezi natura în poza de pe desktop?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.