China a exportat 21 miliarde măști medicale și 109 milioane costume de protecție

China a exportat, în perioada 1 martie – 25 aprilie, materiale medicale în valoare de aproximativ 55 miliarde yuani (aproximativ 7,7 miliarde USD), incluzând 21 de miliarde măști medicale și 109 milioane costume de protecție, arată datele prezentate de Administrația Generală chineză a Vămilor. Raportarea a fost prezentată după ce o serie de țări importatoare au prezentat plângeri privind calitatea.

Vicepreședintele Camerei de Comerț din China pentru Import și Export de Medicină și Produse pentru Sănătate, Meng Dongping, a declarat că standardele impuse producătorilor din China sunt „foarte ridicate, iar sisteme de calitate foarte stricte pentru toate materialele medicale. Multe standarde sunt chiar mai mari decât cele din SUA și multe țări europene”.

COVID-19 în China 2020

Totuși, o serie de materiale medicale exportate din China au ridicat probleme de calitate. Spre exemplu, guvernul olandez a reclamat măștile medicale chinezești, iar India a sistat utilizarea kiturilor de testare chinezești.

În replică, Meng Dongping susține că în majoritatea cazurilor acolo unde au apărut probleme acestea nu au fost cauzate de calitatea produselor, ci de alți factori.

„În majoritatea cazurilor, acesta nu a fost cauzat de probleme de calitate, ci de o conduită incorectă în utilizare. De exemplu, utilizatorii au distribuit măști non-medicale lucrătorilor medicali sau chiar celor care lucrează în secțiile ATI (Anestezie Terapie Intensivă). Apoi, pentru testarea kiturilor, diferite mărci trebuie utilizate în mod diferit, la fel pentru persoanele cu simptome diferite”, a declarat Meng.

Pentru a asigura calitatea exporturilor de produse medicale și pentru a evita problemele cauzate de erorile operaționale, guvernul de la Beijing a decis să introducă în lista produselor aflate sub supraveghere și măștile de față cu destinație non-medicală, nu doar cele cu scop medical.

Noua decizie impune atât exportatorului, cât și importatorului, să semneze o declarație comună pentru a asigura respectarea calității produselor. Astfel, importatorii trebuie să confirme acceptarea standardelor de calitate ale produselor și să se angajeze să nu utilizeze măștile nemedicale achiziționate în scop medical.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.