China a suspendat exportul de materiale antiepidemice, în zonele de comerț liber!

China a suspendat, începând de astăzi, exporturile de materiale medicale destinate prevenirii COVID-19 în zonele de comerț liber, pentru a efectua un control de calitate mai bun, au anunțat reprezentanții Ministerul Comerțului (MOFCOM).
„Este necesar să se suspende exportul de livrări de materiale de prevenire a epidemiilor prin zonele libere, pentru a consolida mai bine controlul calității acestor produse”, au transmis oficialii ministerului chinez preluați de CGTN.

Astfel, companiile autohtone, companiile străine și persoanele fizice, nu vor mai putea exporta consumabile medicale, inclusiv kituri de testare pentru SARS-CoV-2 (COVID-19), măști medicale, îmbrăcăminte de protecție medială, ventilatoare și termometre cu infraroșu, prin intermediul „mecanismului de achiziție de piață”, în zonele de comerț liber.

Mecanismul pentru „comerțul cu achiziții de piață” sau „zonele de comerț liber” a fost aplicat, începând din anul 2014, în 14 zone pilot din China, inclusiv la Yiwu (provincia Zhejiang) și Huadu (provincia Guangdong), cu scopul de a îmbunătăți internaționalizarea unor piețe și de a sprijinii comercianții chinezi să se dezvolte în cadrul comerțului exterior.

Oficialii Ministerul chinez al Comerțului susțin că zonele pilot au obținut rezultate bune, cu precădere pentru că au asigurat exportul mai multor tipuri de mărfuri și în diferite cantități (inclusiv mici) dar, în conformitate cu noile reglementări, regulile de relaxare comercială nu pot fi aplicate produselor care trebuie să fie supuse tarifelor de export, inspecție și măsurilor de carantină.

În aceste condiții, China va continua să consolideze supravegherea calității, simultan cu extinderea exportului de produse anti-epidemice.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.