FILIERA GERMANĂ – Construirea unui lider marionetă, Klaus Iohannis

Klaus Werner IohannisÎn urmă cu 16 ani, pe când mă aflam la Sibiu, am realizat prima investigaţie în care, printre personajele vizate, miniştri, prefecţi, lideri locali de partide aflate la guvernare, oameni de afaceri, directori de instituţii publice şi private, apărea numele actualului lider PNL, Klaus Iohannis. Pe atunci, era un proaspăt inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Sibiu. A fost primul pas făcut pe scara ascensiunii publice, pentru ca în 2014 să îl vedem candidând la funcţia de preşedinte al României. Sunt câteva chestiuni care nu s-au schimbat în cei 16 ani, în evoluţia lui Klaus Iohannis: incapacitatea de a dialoga şi lipsa de răspunsuri coerente în privinţa implicării în afacerile imobiliare în care au fost atraşi mulţi „investitori” germani. Din 1998, până în urmă cu patru ani când am plecat din Sibiu, am privit cum instituțiile publice, politicienii locali și naționali, oamenii de afaceri, societatea românească, a privit cu admirație un individ lipsit de scrupule, bolnav de avere și putere.

Citește și Iohannis, singurul cinstit din orașul cu arestați și sinucigași

1 Tribuna, 11 septembrie 1998 1În 1998, în cotidianul Tribuna, am publicat o anchetă în serial, în care lansam un semnal de alarmă cu privire la înstrăinarea imobilelor de patrimoniu din Sibiu: „A fi sau a nu fi Antje Schmidt-Classen” (Tribuna, 11 septembrie 1998) și „Din nou despre Școala de Surdomuți Sibiu – Afacere sau gest caritabil?” (Tribuna, 22 octombrie 1998)

Primul pas viza atribuirea administrării unui imobil şcolar în sarcina unei fundaţii germane, printr-o simplă adeverinţă emisă ilegal de Inspectoratul Şcolar Sibiu. Pornind de aici, am ajuns să decopăr o reţea de tip mafiot construită imediat după 1990, reţea care ajunsese în perioada 1990 – 1998 să dispună numirea persoanelor potrivite în funcţiile de decize ale judeţului: prefecţi, preşedinţi de Consiliu Judeţean, lideri de partide … Absolut toate aceste numiri aveau legătură cu ajutorele care veneau din Germania, ajutoare controlate de fundaţia germană care venea să ajute Şcoala de hipoacuzici din Sibiu.

Ajutoarele umanitare, mită politică

2 Tribuna, 11 septembrie 1998 2Aşa cum se poate vedea în ancheta publicată în Tribuna la datele de 11 septembrie 1998, respectiv 22 octombrie 1998, în numele copiilor suferinzi de hipoacuzie, în România, la Sibiu, erau trimise din Germania tiruri cu materiale de construcţii, cabinetele medicale, zeci de tone de produse alimentare. Prin intermediul filierei deja construite în ianuarie 1990, toate intrau în România fără să proceduri vamale. Ulterior, erau distribuite cu destinaţie precisă, aşa fiind înfiinţate primele cabinete medicale private, primele en gross-uri, primele firme de succes ale Sibiului şi primii milionari.

Pionul Iohannis … devine rege

3 Tribuna, 22 octombrie 1998 1Pion în toată această reţea mafiotă, Klaus Iohannis a devenit persoană publică odată cu scandalul tentativei de înstrăinare a clădirii de patrimoniu aparţinând Asociaţiunii ASTRA. Promovat de fostul ministru de Interne Gavril Dejeu, în prezent unul dintre cei mai vocali susţinători ai actualului lider liberal, Iohannis susţinea în 1998, la fel ca şi acum, nevoia eforturilor de apropiere de Europa, cu orice risc şi efort, chiar şi prin renunţarea la patrimoniul naţional.
Odată ce scandalul a devenit public, în urma articolelor succesive şi a implicării Comisiei de Abuzuri din Camera Deputaţilor, tentativa luării în administrarea a şcolii a fost blocată. La scurt timp, inspectorul școlar general Florin Droc (PNŢCD) a fost demis din funcţie, iar la propunerea lui 4 Tribuna, 22 octombrie 1998 2Dejeu a fost promovat Klaus Iohannis. Tot Dejeu a fost cel care a propus lansarea candidaturii lui Iohannis la Primăria Sibiu, împotriva candidatului PNŢCD, iar din anul 2000, Iohannis devine persoană publică în toată regula.

Despre moralitatea fostului ministru țărănist Gavril Dejeu nu trebuie spus mai mult decât faptul că, în anii din urmă, a fost unul dintre apărătorii și susținătorii înverșunați ai președintelui Traian Băsescu, cu precădere în perioada referendumului de demitere din 2012.

Eliminaţi din viaţa publică, ameninţaţi cu moartea

Toţi cei care au încercat să dezvăluie sau să ancheteze afacerile derulate în spatele fundaţiei germane, ajutoare evaluate în 1998 la milioane de mărci germane, au avut de suferit. Direcotri de instituţie, prefecţi, poliţişti, rând pe rând, au fost eliminaţi din viaţa publică, fie prin demiteri, trimiteri în judecată sau … amininţări cu moartea. Una dintre victimele reţelei mafiote de la Sibiu a fost un căpitan de poliţie, 3 Tribuna, 22 octombrie 1998 1 faximil Bjudiciarist, care în urma presiunilor şi atacurilor instituţionale, a ajuns la un atac cerebral după ce dosarul ajutoarelor de la Şcoala de hipoacuzici a fost blocat de superiori. Mai mult, poliţistul a fost deferit anchetelor interne pentru abuz, cercetări care au condus la cedarea stării de sănătate a celui care a îndrăznit să demareze ancheta.

3 Tribuna, 22 octombrie 1998 1 faximil ADupă luni de anchetă, după ce sibienii au prins curaj să vorbească, afacerea transferului Școlii de Hipoacuzici din Sibiu a fost blocată cu sprijinul Comisiei pentru Abuzuri din Camera Deputaților. În toamna anului 1998, deputatul PDSR Ion Honcescu, președintele Comisiei, a reușit să capaciteze interesul instituțiilor statului pentru a bloca primul scandal în care Klaus Iohannis apărea în spațiul public, scandal care avea să îl propulseze spre funcția de primar al Sibiului simultan cu evoluția imobiliară.

Investitorii germani, decidenți și lideri în partidele locale

2 Tribuna, 11 septembrie 1998 2 faximil AScriam în 1998, având documente originale, cum prefecţii de Sibiu de după 1990 au devenit protectori ai afaceriştilor germani, care, în anul 2014, se poate demonstra că au devenit proprietari ai celor mai multe imobile din zona centrală a oraşului păstorit de Iohannis. Aşa au apărut valurile de revendicări imobiliare, iar odată cu acestea şi falşii moştenitori. Între beneficiarii imobilelor, aşa cum deja bine se cunoaşte, se numără şi primarul Klaus Iohannis, puternic sprijinit de „investitorii” veniţi din Germania. Se ştie că mulţi dintre aceşti investitorii s-au îmbogăţi în România, iar o parte dintre ei au fost identificați ca fiind foşti ofiţeri STASI. De ani de zile, investitorii germani au ajuns lideri ai organizaţiilor politice la Sibiu, fie că vorbim de PD, PDL sau PNL, fiind principali finanțatori ai campaniilor electorale locale, naționale sau prezidențiale, așa cum s-a confirmat și în această toamnă.

Linişte în presă, pentru imaginea lui Iohannis

Infiltraţi la toate nivelurile de decizie locală, speculând dorinţa de parvenire a liderilor sibieni, partenerii de afaceri ai lui Iohannis au ajuns să decidă la nivelul imaginii publice, astfel încât, încă din primul mandat de primar, Iohannis nu a mai fost deranjat de niciunul dintre ziariştii sibieni. După 2004, la Sibiu, am rămas doar doi: subsemnatul şi Marius Albin Marinescu, direct afectat de retrocedările ilegale ale lui Iohannis.

„Investitorii” germani au ajuns să controleze presa locală, iar prin alianţe economice, cele mai influente organe media: Tribuna şi Antena 1 Sibiu, au fost reduse la tăcere prin contracte cu Primăria sau facilităţi pe domeniul public. Odată cu schimbarea patronatului la Tribuna (Ilie Carabulea) şi Antena 1 Sibiu (franciză Ilie Presecan), cele două influente instituții media locale au renunțat la anchetele demarate, devenind cele mai obediente și servile în relația cu Iohannis. Servilismul a mers până acolo încât, în campaniile electorale locale, la Antena 1 Sibiu, liderii PC Sibiu erau desființați în emisiuni și dezbateri TV.

Aici a „învățat” Iohannis că presa nu are altă treabă decât aceea de a citi întrebările primite în plic. Așa a ajuns primar fără contra-candidat, refuzând orice confruntare, orice dialog în plan politic, administrativ și economic local. Mai mult, prin contracte de loialitate, Iohannis și organizatorii Capitalei Culturale Europene 2007, au impus tăcerea și imaginea superlativă cu privire la subiectul care a consumat peste 100 de milioane de euro de la bugetul de stat.

Aceasta este explicația pentru care, la Sibiu, alegătorii lui Iohannis află abia în 2014 despre afacerile imobiliare derulate de imaculatul primar, lider PNL, candidat la președinție.

În articolul „Iohannis, singurul cinstit din orașul cu arestați și sinucigași” am arătat evoluția recentă a primarului de Sibiu, evoluție protejată de toate guvernările succedate în perioada 2000 – 2014.

Așa cum am afirmat și cu alte ocazii, nu pot decât să constat cu satisfacție că, în lupta electorală prezidențială, presa centrală românească a binevoit să se preocupe de construcția imaginii și imperiului cetățeanului Klaus Iohannis. Un cetățean promvat de cercurile de interese interne și străine, o marionetă în spatele căruia s-au aliniat personaje fie condamnate, fie care au ajuns să se sinucidă, fie politicieni care au renunțat la patriotism și moralitate.

Înainte de a părăsi România, în volumul „Iluzia democrației – Bariere în calea accesului la informația publică”, am prezentat o parte dintre afacerile în care a fost implicat Iohannis, afaceri abordate, acum, grației campaniei electorale, în presa centrală.

REFERINȚE >>>
ALEGERI 2014 – Așteptând fluierul final, Iohannis realizează avantajul confruntărilor
ALEGERI 2014 – Iohannis, propune continuarea politicii externe de izolare? “Nu avem nevoie de o nouă axă București – China”
ALEGERI 2014 – Prestația ridicolă îi folosește lui Iohannis?
ALEGERI 2014 – Pentru ce reinventează Klaus Iohannis trecutul propriei soții?
ALEGERI 2014 – Privește-te în ochii lui Iohannis!
Scrisoarea unei bunici către Klaus Iohannis: “M-am întrebat ce aş face dacă aş rămâne fără să ştiu nimic de nepoţii mei?”
NERUȘINAREA DE A SFIDA, ZÂMBIND, ROMÂNIA! Ghinion …
COMENTARIU | Ai nevoie de curaj să nu votezi un minoritar?
Iohannis, singurul cinstit din orașul cu arestați și sinucigași
Pentru că trebuie să știm adevărul despre onestul și bunul primar Kalus Werner Iohannis, prim-vicepreședintele PNL
COMENTARIU | Când nimeni nu te vrea … în Guvern

COMENTARIU | Cât contează un om în România: Iohannis vs. Omul de rând
COMENTARIU | Prematura îndepărtare de mase

COMENTARIU | Resuscitarea ostaticului Iohannis

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2014, Analize - Comentarii, De departe ... România, Din presa românească, România și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

39 de răspunsuri la FILIERA GERMANĂ – Construirea unui lider marionetă, Klaus Iohannis

 1. Pingback: Apar tot mai mulți “curajoși” în presa românească | Lupul Dacic

 2. Andra spune:

  Un jurnalist adevarat e impartial, daca tot ai vrut sa demonstrezi ceva, de ce nu i-ai dat TU in judecata ptr. faptele comise. TU sau ziarul tau ar fi trebuit sa ia atitudine in justitie, nu cu povesti de baba ostenita ptr. a-ti vinde articolul. Impartialitatea tine de CARACTER . Tu il ai ????

  • Dan Tomozei spune:

   Nu ştiu pe cine sunteţi supărat/supărată, dar este cert că vă aflaţi în afara realităţii. Cred că sunt singurul jurnalist din Sibiu care l-a acţionat în instanţă (L 554/2001) pe fostul primar Klaus Iohannis, exclusiv pentru a afla adevărul cu privire la modul în care cheltuie banul sau administrează bunul public. Vă rog, pe cât posibil, să păstrăm minima detaşare, pentru a nu ne lăsa dominaţi de prejudecăţi. Vă mai spun ceva. Presa nu este decât o parte din ceea ce numim SOCIETATE CIVILĂ, fără a avea rolul de a se judeca cu autorităţile atunci când nu respectă legea sau bunul simţ. Pentru asta sunt instituţii bugetate din banul public.
   Gânduri bune.

 3. Silviu spune:

  De ce a ramas fara raspuns cazul canalizarii din Fagaras in care a fost implicat si herr Klaus

  • Dan Tomozei spune:

   Nu cunosc cazul sesizat de dumneavoastră, însă, cunosc multe altele derulate la Sibiu şi în judeţul Sibiu în care Justiţia a fost extrem de protectoare cu primarul Iohannis, actualul preşedinte al României.

 4. Doina spune:

  Mai terminati cu masinariile, suntem vaccinati deja.

 5. Pingback: Ce-i cu tine, Victore ?!!… | Sfinxul

 6. daca vedeti undeva scris ; „aflati tot adevarul” despre ceva, atunci sa stiti ca este intrega minciuna in legatura cu acest ceva. Adevarul il veti afla numai voi cei ce apreciati cit de adevarat este acest adevar. Tot adevarul nu exista nici unde si niciodata.

 7. Liliana spune:

  Nu stiu de ce majoritatea celor care scriu nu au identitate. Inteleg faptul ca nu-si asuma afirmatiile facute. Cred ca e prea tarziu pentru comentariile facute. Unii vorbesc despre manipulare dar habar nu au ce inseamna, ei fiind doar obiectul fenomenului. Imi place cum raspunde Tomozei, decent, fiecarei tentative de incitare la vocabular indecent, apropo nu trebuie sa injuri pentru a fi astfel caracterizat. Am obosit sa vad rautate si lipsa de cultura. Cred ca indiferent cine ar candida s-ar gasi din partea voastra motive de respingere. Pentru unii evidenta nu e suficienta pentru ca sunt suficienti si asta spune totul.

 8. elena. spune:

  E pacat sa vezi cum toti ,ca o turma de oi,sunt dirijati pe net sa voteze un om MARIONETA,dar si mai pacat e ca ,atunci cand vor vedea ce au votat,va fi prea tarziu. Si,uite asa ne mai baturam joc inca o data de Romania . Oare cati ani ne vor mai trebui sa vedem si sa cunoastem omul in ansamblul lui??? Si e grav,ca toti cei care sau indreptat cu votul spre Iohannes sunt si recalcitranti,injura si arunca in stanga si in dreapta cu laturi.

  • Dan Tomozei spune:

   Jocul, după 16 noiembrie, va fi mult diferit. Nimic nu va mai fi așa cum știm. Mai mult, masele de manevră isterizate vor fi cultivate să exacerbeze cultul personalității, că doar de asta au votat împotriva „comunismului”. Timpul le va confirma sau infirma pe toate, pentru că noul ales știe foarte bine să ofere publicului numai ce vrea să audă, restul se face în tăcerea întunericului și lașității complice.

   • Scavitza spune:

    Sincer mor de curiozitate sa vad daca chiar asa o sa fie 😀 O sa observam ultra-rapid lucratura pe la spate, pentru ca asta sare in evidenta cu faptele de pe teren. Si il ardem. Populatia tarii sa saturat, nu mai e ca inainte. Acu, daca o pune cu focul, e pa.

   • toloveanu mihaela spune:

    domnule tomozei ,comisia care restitue imobilele …este in subordinea guvernului ? ajutoarele trimise de etnicii germani …celor de acasa …trebuiau trimise la moldoveni ?si sa asteptam , sa vedem daca aveti dreptate ! eu cred ca vreti sa ne manipulati !

   • nela spune:

    Dane, nu mai împroșca cu noroi,orice om,nu este perfect dar față de cei care au mai fost e o.k.
    Mai bine cu nemții decât cu apucături balcanice,fanariote……ne merge mai bine cu nemții…..mai ales la ardeleni….de unde ești de pământ?
    Să ți spun cine ești.
    Baftă și ….continuă .tot așa….

 9. Pingback: Şi dacă avem un preşedinte homosexual? O întrebare pentru Klaus Iohannis de la Dan Tomozei, jurnalist sibian de investigaţii: sunteţi sau nu sunteţi gay? | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

 10. Pingback: PRO și CONTRA! Niciodată nu este prea târziu să aflăm tot adevărul! Față-n față două texte despre Johannis - Ion Coja

 11. Pingback: Şi dacă avem un preşedinte homosexual? O întrebare pentru Klaus Iohannis de la Dan Tomozei, jurnalist sibian de investigaţii: sunteţi sau nu sunteţi gay? | Victor Roncea Blog

 12. Ben Ami spune:

  culmea e ca nu mi-ai mai lasat ultimul mesaj 🙂 pacat. da’ cred ca ai inteles cata dreptate aveam, nu? a iesit ca mine… si TE PREVENISEM ca nu stii ce se intampla! am si incercat sa-ti spun mai multe… dar nu m-ai lasat. daca vrei sa NU intelegi niciodata… trateaza-ma cum ai facut-o si pana acum. eu deja mi-am castigat banii. daca te uitai pe fb-ul meu intelegeai din timp si te pliai pe vremurile care… uite ca se intampla si fara sa le dai voie 🙂 toate cele bune!

 13. Pingback: Iohannis, holograma cea mai sinistră a iluziei democraţiei. Reteau Soros – GDS. Pregătiţi-vă de proteste violente ale minerilor “societăţii civile” | Lupul Dacic

 14. george spune:

  Nu va descurajati,oricate insulte si marlanii primiti,un ziarist adevarat trebuie sa urmareasca doar adevarul.
  Pe sustinatorii lui Iohannis ii deranjeaza adevarurile despre acest personaj fabricat,promovat ca primar si acum lansat pentru presedentie.

  Adevarul este ca nici Ponta si nici Iohannis nu merita sa fie votati.

  Intre acesti 2,nu exista rau mai mic.
  Manipularile,de gen,trebuie sa votam raul mai mic,trebuie depasite.

  Cand din 2 canditati,nimeni nu te reprezinta,atunci nu votezi,asa e corect si cinstit.

  Crestineste nu este sa votezi ipocritul mai putin ipocrit,ci sa-i ignori pe amandoi ipocritii!

 15. Pingback: Iohannis, holograma cea mai sinistră a iluziei democraţiei şi a hoţilor de minţi şi suflete din spatele lui | Victor Roncea Blog

 16. Mihai Rapcea spune:

  Si cu toate astea, nu m-ai convins. Eu tot pe Johannis il votez maine. Ponta e de un milion de ori mai ticalos.

 17. Ben Ami spune:

  esti filo-chinez, nu? 🙂 ai mult timp liber, dar nu cine stie ce imaginatie… de la mii de km de tara tu stii toate astea? 🙂 oook… le afli prin proiectii astrale, este?

  • Dan Tomozei spune:

   Considerați că întrebarea dvs merită un răspuns? Când aveți în față argumentele, probele etc. continuați să vă mirați. Probabil că vi se pare ireală noua față, cea corectă, a celui care revendică poziția de președinte.

   • Ben Ami spune:

    mirandu-ma ca mi-ai raspuns… n-am cum sa ma prosternez in fata unor asemenea „tipuri” de argumente. am urmarit foarte atent si „vanzarile” de copii. dar trecand peste scortosenie, hai sa vorbim pe sleau: o cunosc PERSONAL pe Androneasca 🙂 asa ca stiu la modul DUREROS cam ce fel de oameni sunt in jurul lui ponta… si-mi vine fenomenal de greu sa cred ca esti diferit de tipologia asta. IN SPECIAL datorita filo-chinezismului tau. zau! ti-am citit articolele.. trebuie sa fi platit generos ca sa te descalifici atat de tare! nu te admir si nici nu te invidiez, dar eu m-am lasat de o facultate la care era Androneasca decan… pentru ca am realizat ca NU AM CUM sa-mi demonstrez superioritatea cand ea tinea in mana TOTUL. despotism absolut. ani de munca aruncati la cos. si-am luat o alta facultate de la capat… si-am terminat-o primul. si fac cam ce-mi place… pe bune! sunt fericit ca a iesit asa!

    • Dan Tomozei spune:

     Este evident că amestecați planurile, argumentele, subiectele, tot ce doriți, fapt care denotă lipsa de argumente și incapacitatea dvs. de a vă concentra. Nu am discutat aici despre afacerea cu copii în care este implicat Iohannis. O afacere reală. Dar, probabil că sunteți unul dintre cei mulți care joacă simultan fotbal, tenis de masă și polo. Toate au legătură mingea. Vă propun să renunțați la acest dialog. Gânduri bune.

     • un tanar spune:

      Domnule Tomozei. Citat din dumneavoastra : „Când aveți în față argumentele, probele etc. continuați să vă mirați. Probabil că vi se pare ireală noua față, cea corectă, a celui care revendică poziția de președinte.”
      Dumneavoastra considerati ca ceea ce ati publicat mai sus sunt probe? Eu vad doar poze cu articole de ziar. (— mesaj moderat — ) M-am saturat de incercari de manipulare si dezinformare din partea unor asa zisi jurnalisti. Istoria va va tine minte pentru ceea ce sunteti cu adevarat pentru ca noi suntem viitorul.

     • Dan Tomozei spune:

      Câtă vreme nu aveți curajul să vă semnați, să nu aveți pretenția că sunteți un om responsabil. Iată de ce vă voi trata cu îngăduință, dar nu voi da accept la cele scrise de dvs. Vă repet că presa nu este instanță de judecată, presa are rol de informare. Dacă ancheta făcută în 1998, în care apar fapte, persoane, funcții etc. pentru dvs. nu constituie argumente, este dreptul dvs. să apreciați.
      Rețin însă faptul că proferați amenințări.
      Numai bine.

    • Scavitza spune:

     Prietene, Androneasca mi-a fost mie profesor de Chimia Fizica a Starii Solide. Are vocatie nascuta in ceea ce face si un har deosebit, plus ca, din ce imi aduc aminte, dormea 3 ore pe noapte sa faca fata activitatilor pe care le facea. E o tipa ultra multi tasking, daca ar fi sa-i descriu corect capatitatile pe care le foloseste din plin. Pana si pe sosea stie sa sofeze Need For Speed, tipa e zeitza. Ai grija ce vorbesti pe aici, ca te arzi. mie mi se pare destul de binevoitoare. Nu stiu ce sechele ai avut tu la facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, Dar te asigur ca la materia predata de ea am avut 10 din oficiu, si fara sa o cunosc vreun pic din nepotisme sau ceva de genul (eram un student sarac din camin care se chinuia sa supravietuiasca), dar atat de bine stia sa explice misterele acestei stiinte ca prindeam totul din prima. Ce e drept imi si placea. Mi-a rezolvat si niste probleme cu unii interlopi care imi creau probleme in camin. Te rog frumos, ciocu mic. 😉

   • Art Balint spune:

    De cate ori apare un om bun si inteligent, iti poti da seama numai asa: toti id**** – mesaj moderat pentru inadecvarea la subiect.

  • doina0034gmailcom spune:

   Cu regret ,trebuie sa te dezamagesc …ESTI ATAT DE LIMITAT/A IN GSANDIRE INCAT TIMPUL PENTRU A TE FACE SA INTELEGI ARTICOLUL ESTE ,PENTRU MINE TIMP PIERDUT ,…DAR DIN RESPECT PENTRU OMUL DAN TOMOZEI ,REPET DIN RESPECT PENTRU DAN TOMOZEI ,ITI SPUN CA SUNT JURISTUL CARE A AVUT IN MANA TOATE ACTELE ,…CARE I-A DESFIINTAT ASA ZISUL TESTAMENT OLOGRAF ,IUBITULUI TAU PRESEDINTE !!!SPRE STIINTA TA ,PROCESUL A INCEPUT LA SIBIU ,…A FOST STRAMUTAT LA BRASOV ,HUNEDOARA …DAR IUBITUL TAU CONDUCATOR A PIERDUT IN TOATE INSTANTELE !!!MAI MULT ,IN PREZENT ESTE DATOR STATULUI ROMAN 320MIIEURO ,BANI PROVENICITI DIN CHIRI INCASATE PE UN SPATIU CARE DE DREPT NU-I APARTINEA !!!MAI MULT A INCERCAT SI CALEA EXTRAORDINARA DE ATAC ,UNDE A PIERDUT CU SUCCES!!!CAND VORBESTI ,INVATA SA TE DOCUMENTEZI!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.