China | Garnitură de tren cu materiale medicale pentru Bulgaria și Serbia

O garnitură feroviară încărcată cu materiale medicale antiepidemice destinate Bulgariei și Serbiei a părăsit China, acesta fiind primul tren care transportă resurse de prevenire și control al epidemiilor între Wuhan și Belgrad, și al 15-lea de la debutul acțiunilor de sprijin acordat Europei.

Ca urmare a dificultăților tot mai mari în găsirea unor soluții de transport aerian și maritim, transportul feroviar China-Europa a devenit în ultimele luni o linie principală de contact economic, a declarat Guo Ruorui, director general adjunct al Wuhan Asia-Europe Logistic Co., Ltd.

Potrivit acestuia, garnitura de tren este încărcată cu materiale destinate Bulgariei și Serbiei, odată ajuns la Sofia, o parte dintre vagoane urmând să continue călătoria până la Belgrad, de unde materialele medicale vor fi distribuite în toată Serbia, pentru a susține acțiunile de prevenire și control epidemic.

CGTN informează că, în lunile Martie și Aprilie 2020, autoritățile feroviare din China au trimis în Europa 3.142 de tone marfă.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CHINA-ECE, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Drumul Mătăsii, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.