China trimite în Serbia două laboratoare de testare COVID-19

Până la jumătatea acestei luni, China va instala în Serbia două laboratoare cu mare capacitate de testare a cazurilor suspectate cu noul coronavirus COVID-19. Procedurile au fost încheiate, miercuri, între guvernul de la Belgrad și compania de cercetări medicale BGI Group, urmând ca un laborator să fie instalat în capitala Serbiei, altul în orașul Nis din sudul țării. Înțelegerea între guvernul sârb și compania chineză a fost semnată în cadrul unei ceremonii derulate on line (foto). (Surse: Radio China Internațional, China Daily)

Potrivit datelor tehnice, fiecare laborator va avea o capacitate de testare zilnică de 3.000 de probe combinate.

Fondatorul și președintele BGI Group, Wang Jian, a declarat că testarea este crucială pentru detectarea precoce și punerea sub control a noului coronavirus, astfel putând fi prevenite eficient întârzierile de aplicare a tratamentului, dar mai ales se reduce panica în rândul populației.

Premierul Ana Brnabic a mulțumit Chinei “pentru ceea ce ați făcut pentru poporul sârb în acest moment dificil”, subliniind că “fără ajutor chinez nu am putea câștiga această bătălie”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.