China pregătește redeschiderea școlilor

Majoritatea școlilor și universităților din China se vor redeschide în această lună, anunță autoritățile naționale și provinciale. În funcție de deciziile administrațiilor provinciale și locale, până la data de 27 Aprilie, zeci de milioane de tineri, înregistrați în învățământul preuniversitar, profesional și universitar vor reveni la școală, după două luni de vacanță obligatorie determinată de epidemia cu noul coronavirus.

Pentru grădinițe și școlile gimnaziale, realuarea activităților se va face nu mai devreme de data de 11 mai, etapizat.

Singura provincie chineză unde școala a revenit la normal este regiunea Qinghai-Tibet, din nord-vestul țării, unde cursurile au fost reluate joi, 9 martie. Aici, numărul total al cazurilor înregistrate de la declanșarea epidemiei COVID-19 a fost de 19, cu zero decese.

Școala în regiunea Qinghai-Tibet a fost reluate cu o serie de cursuri intensive de igienă, protejarea sănătății și exerciții de urgență. Mai mult, Departamentul pentru Industria și Tehnologia Informației din Qinghai a distribuit 840.000 de măști, 36 de tone de alcool medical, 75 de tone de dezinfectant, pentru asigurarea primei săptămâni de activitate. De asemenea, au fost distribuite 855 de termometre electronice, pentru testarea tuturor elevilor și cadrelor didactice.

O situație specială este înregistrată în capitala Beijing și provincia Hubei – focarul noului coronavirus, unde nu a fost adoptată încă o decizie cu privire la redeschiderea instituțiilor de învățământ.

La nivelul Chinei, examenul Gao Kao (similar Bacalaureatului) a fost amânat cu o lună, fiind programat pentru prima parte a lunii Iulie.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.