Portavocea unui guvern eșuat!

A ajuns să înlocuiască „Telejurnalul”, „Știrile de la ora 5” și „OTV”. Deschizi televizorul, este acolo! Deschizi orice site de știri, îl vezi în cel puțin zece „știri”. Dai colțul din cauza COVID-19, el este acolo și te ceartă că nu te-ai spălat pe mâini, motiv pentru care acum păstrezi distanța regulamentară: doi metri sub pământ, în sac!

Este el, portavocea unui guvern eșuat! Cel mai surd la realitate, cel mai politruc, cel mai traseist (Sibiu-București și retur), cel mai apatic la Litera și Spiritul Constituției, cel mai dator la bugetul de stat și totuși … cel mai puțin deranjat bugetar al României! Nimeni, absolut nicio instituție a statului nu pare să îl oprească din bruiajul și derapajul în care ține o țară!

Cu sunetul puternic afectat de lipsa de vocale, portavocea guvernului eșuat a dat în boala lui Calache. Zilnic, își face damblaua „pesede”, scrâșnind din dinți imbecilități fără număr pentru „dragii mei” (!?) atât de dragi încât de un an mai are puțin și îi trece la program de tortură fără nicio disimulare.

Economia se prăbușește, educația și sănătatea sunt deja pe butuci, religia și libertatea de mișcare sunt interzise … însă portavocea insistă strident și insuportabil cu laude pentru cel mai imbecil și înstrăinat guvern din ultimii 30 de ani!

Venit dintr-un oraș gonflat pentru ca proștii să nu observe praful și lipsa de dezvoltare, portavocea s-a înconjurat de valori similare: șomeri, medici de orășele, pături politice și mai mici dar reșapate portavoci! Unul, măcar unul de Doamne ajută nu găsești în “prima linie” a corului de lingăi care asigură bucuria nebunului.

Democrația lui Iohannis este de inspirație marxist-stalinistă!

Opriți sonorul, scoateți bateriile din portavoce. Poate așa, în urechile de care își atârnă exemplar o mască neconformă, vor intra și altceva decât fluviile de limbi, laude și ode!

Lăsați fără glas rindeaua cu dinți de cal care ne macină și ultimele sărbători creștine din calendar!

În România mai există speranță, soluții, opțiuni … nu doar o portavoce bolnavă de sine, sprijinită în proptele securiste de modă nouă, în trădări interne pentru beneficii externe!

Puneți un leucoplast peste portavocea nenorocită care transformă România într-un ospiciu cu stindarde și pretenții euroatlantice!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2020, Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.