CHINA | Focarul din Hebei va fi închis într-o lună!

Numărul cazurilor de infecții COVID-19 confirmate înregistrate în provincia Hebei din nordul Chinei a ajuns la 305, din care 40 în ultimele 24 de ore. Potrivit autorităților locale, se află în plină derulare testarea în masă cu acidul nucleic, peste 85,5% dintre cazurile identificate fiind găsite în zonele rurale.
Focarul identificat în capitala provinciei Shijiazhuang, va putea fi eliminat într-o lună, poate chiar mai devreme.

Directorul departamentului de boli infecțioase de la spitalul Huashan, afiliat Universității Fudan, Zhang Wenhong, a declarat că răspândirea noului coronavirus respectă regula celor trei faze în curs de dezvoltare: infecții sporadice, focar în grupuri și răspândirea în comunitate.

Potrivit acestuia, focarul din Shijiazhuang a arătat caracteristicile celei de-a doua etape, motiv pentru care publicul nu are motive să intre în panică, deoarece China a înregistrat progrese în consolidarea capacității de diagnosticare și izolare a potențialilor transmițători.

Astăzi, 12 Ianuarie, la Shijiazhuang a fost demarată a doua rundă de testare în masă cu acid nucleic, fiind vizați zece milioane de locuitori, proces care va fi încheiat în termen de două zile.

În provincia Hebei, alături de capitala Shijiazhuang și orașul limitrof Xingtai, alte 39 comunități și sate au fost declarate zone cu risc mediu. Singura zonă declarată cu risc ridicat de infecție LA NIVEL NAȚIONAL este Districtul Gaocheng din orașul Shijiazhuang.

Aflată la peste 300 de kilometri de Shijiazhuang, capitala Beijing a intrat în alertă, în zonele rurale din districtul Shunyi fiind impus un blocaj total, pentru a stopa și preveni răspândirea virusului. Blocajul va fi ridicat după ce întreaga populație va fi testată cu acidul nucleic.

De asemenea, la Beijing a fost înăsprit managementul transportului, cerându-se pasagerilor să verifice codul de sănătate cu ajutorul telefoanelor mobile, atunci când folosesc transportul în comun sau rețeaua de taxi.

La nivel național, China a raportat, în ultimele 24 de ore, 103 noi cazuri confirmate de infecție COVID-19. Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate, este cea mai mare creștere într-o singură zi din ultimele mai mult de cinci luni. Ultima dată când a fost raportată o creștere de trei cifre, în 24 de ore, a fost în luna Iulie 2020, cu 127 de cazuri confirmate.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.