CHINA | Nu toate persoanele sunt testate anal, COVID-19!

Autoritățile chineze informează că testarea anală Covid-19 nu este o măsură general obligatorie pentru toți cei care intră în China și nu se aplică în toate orașele chineze.

Potrivit informațiilor prezentate oficial, necesitatea testării anale Covid-19 este determinată de o serie de condiții specifice: starea de sănătate a persoanelor vizate, rezultatele testelor cu acid nucleic ale altor pasageri din același zbor, dacă persoanele vin din sau au fost în țări cu focare servere.

De exemplu, dacă într-un avion aterizat în China sunt depistate cinci sau mai multe persoane testate pozitiv Covid-19, toți pasagerii sunt supuși unui set complet de probe, care include: tampon nazofaringian, tampon anal, sânge și spută, 24 de ore după prima prelevare.

Conform măsurilor anti-epidemice aplicate tuturor persoanelor care intră în China, este menținută carantina de 14 zile, din cauza numărului tot mai mare de cazuri importate de COVID-19. Cu toate acestea, China a constituit canale speciale de primire pentru fluxurile transfrontaliere de persoane, inclusiv unul persoanelor străine din corpul diplomatic, cu nevoi umanitare, angajați, oamenii de afaceri și investitorii străini, care trebuie să revină în China pentru reluarea activităților.

Deocamdată, dintre orașele desemnate pentru asigurarea intrării în China, doar în: Shanghai, Beijing, Xi’an, Qingdao, Dalian și Tianjin, a fost aplicată testarea anală, însă nu pentru toate persoanele.
În alte două orașe desemnate pentru intrarea în China, Guangzhou și Xiamen, nu au fost efectuate teste anale Covid-19.

Potrivit raportărilor de astăzi, 8 Martie 2021, China se află în a 14-a zi consecutivă cu ZERO infecții Covid-19 cu transmisie locală. Tot astăzi au fost raportate 19 cazuri de infecție din import și 17 cazuri asimptomatice.

De la declanșarea epidemiei COVID-19, numărul total de cazuri confirmate COVID-19 la nivelul Chinei este de 102.101, iar cel al deceselor de 4.848, cu o rată generală de recuperare este de 94,79%.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.