China 2021 | Apărarea națională, 209 mld. USD

Bugetul anual alocat apărării națională din Chinei va menține o creștere cu o singură cifră, pentru al șaselea an consecutiv, urmând să fie de 6,8% din PIB.

Potrivit proiectului prezentat de premierul Li Keqiang spre aprobare Adunării Naţionale a Reprezentanţilor Poporului din China (ANRPC), forul legislativ suprem din China, cheltuielile de apărare planificate pentru acest an vor fi de aproximativ 1,35 trilioane yuani (aproximativ 209 miliarde USD).

Purtătorului de cuvânt al ANRPC, Zhang Yesui, a explicat că eforturile Chinei de a-și consolida apărarea națională nu vizează și nu amenință nicio țară, China susținând permanent o politică de apărare națională pașnică și cu un caracter defensiv.

Nivelul cheltuielilor pentru apărarea națională din China corespunde cu dezvoltarea economică internă, bugetul militar alocat fiind deschis și transparent, anual examinat și aprobat de sesiunea forului suprem legislativ, ca parte a bugetului național. Mai mult, începând cu 2017, China a prezentat Organizației Națiunilor Unite, în fiecare an, cheltuielile sale militare, a mai arătat Zhang Yesui.

REFERINȚE >>>

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, ANRPC 2021, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.