China 2021 | Inovația și cercetarea: deducere fiscală de 75-100%

Inovația va continua să fie o prioritate pentru China și în 2021, guvernul urmând să facă eforturi suplimentare de pentru a crește rolul întreprinderilor prin deduceri de impozite, pentru a le aduce împreună cu institutele de cercetare, universitățile și utilizatorii finali.

Astfel, China va continua să acorde o deducere fiscală suplimentară de 75% din costurile pentru cercetare, inovație și dezvoltare, de 100% pentru întreprinderile producătoare, a anunțat premierul Li Keqiang, în cadrul raportului prezentat, astăzi, în fața Adunării Naţionale a Reprezentanţilor Poporului din China (ANRPC).

De asemenea, guvernul central intenționează să crească nivelul cheltuielilor pentru cercetarea de bază cu 10,6%, pentru a permite cercetătorilor să facă „explorări științifice și descoperiri majore în tehnologiile cheie”. Între domeniile prioritare se regăsesc dezvoltarea rețelelor 5G și a rețelelor de fibră optică 1000M.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, ANRPC 2021, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.