CHINA | 7.227 arestări și o condamnare la moarte pentru infracțiuni COVID-19!

Procuratura Populară Supremă din China a cercetat și acuzat, în 2020, peste 11.000 de persoane implicate în infracțiuni legate epidemiei Covid-19, din care pentru 7.227 a fost fost dispusă arestarea, se arată în Raportul prezentat luni de Procuratura Populară Supremă, în fața delegaților Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din China.

Cele mai frecvente acuzații au vizat: specula cu materiale medicale, falsificarea testelor cu acid nucleic, producerea și vânzarea de vaccinuri contrafăcute.

De asemenea, tot în 2020, alte 5.474 de persoane au fost sancționate pentru împiedicarea măsurilor anti-epidemice, iar o persoană a fost condamnată la moarte și executată pentru uciderea a doi lucrători angajați în controlul epidemic, în provincia Yunan.

În cadrul cercetărilor s-au mai avut în vedere și 34 de cazuri de trafic de influență, fiind aplicate pedepse “mai dure acelor lucrători medicali care înșelau colegii implicați în eforturile antiepidemice” din provincia Hubei – focarul epidemic din China. Au fost vizate instituțiile caritabile false care urmăreau obținerea de donații, dar și organizațiile și persoanele care răspândeau zvonuri generatoare de panică.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CHINA | 7.227 arestări și o condamnare la moarte pentru infracțiuni COVID-19!

  1. Pilonul dreptatii si corectitudinii supravietuieste in China! E grozav asta si nu va trece mult timp pina
    cind dreptatea si cinstea va reveni ca pe vremea lui Tepes si ROMANIA. Impusa la inceput pina va deveni calea cea dreapta pentru noi toti. Va trebui sa avem rabdare cel putin 20 de ani pentru asta, pentru ca va fi greu sa ne infringem pornirile animalice de a ne invinge semenul cu orice pret, La cei 65 de ani ai mei sunt idealist, cred in tineri care se vor convinge curind ca familia si onoarea sunt valorile cu care am dainuit pe aceste meleaguril. Fanarioti, Habsburgi, Francezi, Americani si Europeni au reusit sa ne striveasca partial cultura. Dar au strivit-o in mod pozitiv pentru ca a facut posibil sa musteasca esenta renasterii si continuitatii. Au existat vizionari care au vazut in China puntea prin care ROMANIA poate crea aliante de suflet, economice si interumane. Vremelnic vremurile politice sunt potrivnice dar peste nu mult timp acest lucru nu va mai fi posibil. Vremurile se schimba din nou!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.