China a prezentat “Certificatul de călătorie” COVID-19!

Ministerului Afacerilor Externe din China a prezentat o versiune chineză a Certificatului Internațional de Sănătate pentru Călătorie (CISC). Purtătorul de cuvânt Zhao Lijian a subliniat că autoritățile chineze sunt în dialog cu diverse țări în vederea instituirii unui mecanism de recunoaștere reciprocă a informațiilor privitoare la CISC. Una dintre țările menționate este Israel, țară cu care se speră semnarea primului acord de recunoaștere reciprocă a vaccinării, în următoarele săptămâni.

Potrivit MAE chinez, CISC va sprijini călătoriile transfrontaliere în condițiile normalizării situației pandemice.

Înaintea călătoriei în străinătate, fiecare persoană care pleacă din China va efectua o testare COVID-19 cu acid nucleic, se va vaccina și va urma măsurile anti-epidemice specifice zonei în care se află.

La sosirea în China, este necesară prezentarea CISC autorităților de frontieră, pentru verificare. Totuși, deocamdată este menținută perioada de carantină centralizată de 14 zile, pentru toate persoanele care intră în China.

Conform MAE chinez, certificatul va fi disponibil în format digital (foto jos 1) și pe hârtie (foto jos 2), documentele incluzând rezultatele testelor de anticorpi NAT și IgG ale titularului și starea vaccinării.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.