COVID-19 | România 37.406 cazuri vs. China 1 caz, în 7 zile!

Insist să prezint date comparative România vs. China, pentru că este important să știm pe ce lume trăim, dincolo de limitele tot mai înguste oferite de autoritățile de la București.

Pe scurt, în perioada 15-21 Martie 2021, România a înregistrat 37.406 noi cazuri confirmate de transmisie internă Covid-19, în aceeași perioadă de timp China continentală înregistrând un singur caz nou confirmat (18 Martie, orașul Xi’an).

În aceeași perioadă, România a înregistrat 725 de decese asimilate Covid-19, în timp ce în China au fost înregistrate ZERO decese asimilate Covid-19. (vezi grafic jos)

Un alt aspect relevant, vizează nevoia separării cazurilor simptomatice, de ce le asimptomatice, precum și separarea cazurilor cu transmisie locală, de cazurilor importate.
În raportările chineze, aceste date sunt evidențiate, în timp ce din informațiile oficiale transmise în România, lipsesc! (grafic dreapta, raportare China)

Un alt aspect important de subliniat este că, de 50 de zile, capitala Beijing rămâne pe nivelul ZERO noi cazuri de infecție cu transmisie locală, iar în zona continentală China are un singur caz nou confirmat în ultimele 32 de zile. Aceasta în condițiile în care, la nivel național, zilnic sunt testate milioane de oameni numai între cei care folosesc mijloacele de transport în comun intra-provinciale (tren, avion, autocare).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Din arhive, Înţelege China, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.