Păstrați măsura!

Este o trădare și o vânzare tot ce i se întâmplă în ultima vreme, cu precădere în ultimele zile, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. O trădare a unui părinte luptător, o vânzare către hienele aliniate credințelor străine. Tot ce mai rămâne este … lepădarea. Este ea posibilă?

Câtă vreme, de la înălțimea firească Patriarhia Română s-a prăvălit în vulg și îngrămădiri de prejudecăți materialist-științifice (!), în grotescul disputelor de lupanar, îmi este iertat dacă fac o primă observație: Nu aceasta este ceea ce aștept de la Biserica Națională!

Biserica Ortodoxă Română (BOR) nu dispare odată cu izolarea IPS Teodosie, nici odată cu sinuciderea morală a fariseilor care îl încorsetează pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Însă, acțiunile și comunicările BOR din zilele din urmă sunt o confirmare a faptului că “la vârf” se face politică, la fel cum se face la Cotroceni, la Guvern și în Parlamentul de la București … departe de nevoile și realitățile turmei.

Este fără rost să ne întrebăm de ce un document intern al Patriarhiei Române, în care sunt formulate acuzații pe placul celor care îi sunt adversari și critici părintelui Teodosie, a ajuns în spațiul public! Din păcate, BOR dă un semnal de slăbiciune, de apucături nerușinate. BOR procedeză la inculparea, furnizarea de “muniție” și la asmuțirea celor măcinați de prejudecăți împotriva lui Teodosie. Aici, fac a doua observație: Nu este rostul BOR să arunce un ierarh în judecata vulgului!

Este de bun simț să spunem că Teodosie nu a fost singurul ierarh ortodox care nu s-a temut să ceară statului abuziv, în anul 2020, ceea ce aparține Bisericii. A fost însă cel mai activ și nealiniat, într-o vreme în care la vârful BOR se coabita, se concerta și se juca în deplină complicitate cu măsurile absurde anti-pandemice. BOR a făcut politică pro-prezidențială și guvernamentală, acceptând toate aberantele decizii politice, cu o singură reacție firească, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou de anul trecut. În rest …?

În rest, au fost sute de preoți cu har care au asumat cu preaplin har și efort individual misiunea de a fi alături de turma tot mai bătută, tot mai izolată, tot mai lipsită până și de liniștea din interiorul Bisericilor!

Sunt sute de preoți care au ajuns să își neglijeze și mai mult propriile familii, pentru a fi la căpătâiul celor “condamnați la Covid”, să își neglijeze sănătatea personală, fiind uneori singuri alături de cei care, aruncați câinește într-un sac, făceau ultimul drum!

Sunt sute de preoți care au plâns singuri în strană, rugându-se pentru cei slabi, făr să îi știe lumea altfel decât dătători de curaj, putere, speranță, credință, iubire de aproape!

IPS Teodosie este unul dintre ei. Unul dintre cei care au ridicat glasul așa cum trebuiau să facă toți cei care au pactizat cu necurații, în numele Covid!

În timp ce pare că nu vor să observe cum din cei peste 30.000 de mii de români îngropați câinește, doar mai puțin 300 au murit de Covid-19, ierarhii BOR îngroașă rândurile celor care fac insuportabil zgomotul social, oferind sinucigașilor din mass media o nouă ciosvârtă în care să își bată cuiele necredinței și lipsei cunoaștere și morală!

“(…) ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de mitropolie nu constituie o necesitate misionară, actuală, ci mai degrabă o ambiție personală a Chiriarhului său.”

“(…) Arhiepiscopia Tomisului are mari datorii financiare față de Patriarhia Română …”

”Deși, în mod frecvent, Arhiepiscopia Tomisului creează notă discordantă, sfidând recomandările și dispozițiile Patriarhiei Române, totuși solicită Patriarhiei Române ridicarea Arhiepiscopiei la rangul de mitropolie. În Arhiepiscopia Tomisului, normele statutare, cele regulamentare și hotărârile Sfântului Sinod sunt încălcate adesea … (…)”

Cui folosește mutarea unor probleme interne în spațiul public? Cum a ajuns o comunicare internă a BOR (vezi Patriarhia Romana catre IPS Teodosie_19APR2021) tocmai în redacțiile cunoscute ca fiind cele care atacă cel mai mult și fără ostenire Biserica Ortodoxă, iar în ultimul an cu precădere pe IPS Teodosie?

Asta după ce, prin pasivitatea demonstrată în momente cruciale din 2020, dar mai ales prin poziționările complice, BOR vrea să convingă ceea ce Armata Română (la nivelul comandanților efemeri) a convins de multă vreme.
Iar aici îndrăznesc o ultimă observație: trădarea aproapelui, a poporului și a țării, sunt păcate de moarte de care se bucură mizerabilii de moment, dar sunt condamnate în veșnicie!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.