Bătălia politică de la București are ecouri în presa din China

„Guvernul României s-a prăbușit, în timp ce tânărul partid USR-PLUS a anunțat retragerea miniștrilor săi din coaliția formată din trei partide, condusă de Partidul Național Liberal (PNL), pe fondul unui diferend cu premierul Florin Citu”, anunță agenția de presă chineză Xinhua și publicația de limbă engleză, China Daily, preluate de sute de publicații și site-uri de pe întreg cuprinsul Chinei.

În cadrul unei analize, în care sunt prezentate pozițiile fiecărei părți implicate în tensiunile politice de la București, media chineză a reținut declarația lui Dan Barna – USR-PLUS, potrivit căreia „Florin Cîțu a dinamitat coaliția în mod conștient și este pe deplin responsabil de acest lucru”, dar și replica premierului Cîțu, potrivit căruia miniștrii USL-PLUS se comportă ca niște „copii răsfățați” și manifestând convingerea că va obține o nouă majoritate prin negocieri în Parlament, „fără a preciza cu cine ar putea obține majoritatea necesară a parlamentului”.

Mass media chineze mai arată că bătălia politică de la București dintre USR-PLUS și premierul Florin Cîțu este de lungă durată, recenta revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion, fiind ultima acțiune care a condus la destrămarea coaliției guvernamentale formată în Decembrie 2020.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.