COVID -19 | China continentală, ZERO DECESE din Ianuarie 2021

China continentală înregistrează ZERO DECESE asimilate Covid-19, începând din Ianuarie 2021, arată datele Comisiei Naționale de Sănătate (HNC). Numărul total al deceselor la întregul teritoriu al țării (zona continentală, Hong Kong, Macao, Taiwan) de la declanșarea epidemiei este de 5.697 (două noi cazuri în ultimele 14 zile, în Taiwan).

Pe de altă parte, China continentală a înregistrat, în ultimele 14 zile, un număr total de 824 noi cazuri Covid-19 (vezi grafic), motiv pentru care autoritățile centrale au anunțat adoptarea de măsuri stricte, pentru a controla pandemia în următoarele luni, consolidând strategia „Zero-COVID”. Aceasta implică limitarea circulației persoanelor în zonele în care sunt înregistrate noi focare, pe durate determinate, măsură care se așteaptă să aibă impact asupra consumului, dar și asupra creșterii economice din trimestrul patru 2021.
Măsurile stricte sunt adoptate și în perspectiva Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing (4-20 Februarie 2022).

Cu o medie generală de 58,8 cazuri pe zi, în ultimele două săptămâni, China reușește să țină sub control creșterea numărului de cazuri prin testări în masă, tratarea cazurilor pozitive în spitale desemnate și supravegherea cazurilor asimptomatice.

Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate (NHC), la nivelul Chinei continentale, astăzi au fost raportate 52 de noi cazuri confirmate COVID-19, din care 32 transmisii locale și 20 de import. De asemenea, au fost înregistrate 14 noi cazuri asimptomatice.

La nivelul întregii țări (zona continentală, Hong Kong, Macao, Taiwan), numărul total de cazuri înregistrate la declanșarea epidemiei COVID-19 a ajuns la 127.260 (98.315 în zona continentală). Din total, numărul cazurilor recuperate este de 118.240, reprezentând 92,91%.

Astăzi, China mai are sub observație 1.347 de cazuri confirmate Covid-19, din care 17 în stare gravă.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Problema Taiwan, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.