COVID-19 | China poate pune sub control focarele în patru săptămâni

China este capabilă să controleze focarele Covid-19 existente în aproximativ patru săptămâni, respectând politica „Dinamicii zero-COVID” aplicată la nivel național, a declarat Zhang Wenhong, specialist în boli infecțioase din Shanghai.
„Dinamica zero-COVID” este ghidul general al Chinei pentru prevenirea și controlul COVID-19, care se vizează o serie de măsuri pentru eliminarea și punerea sub control cât mai rapid a noile focare, atunci când acestea apar.

Astăzi, China a depășit bariera celor 100.000 de cazuri confirmate Covid-19, în zona continentală, de la declanșarea pandemiei.

Zhang a arătat că politica este cea mai fermă strategie de sănătate publică de până în prezent, China dovedind că este capabilă să controleze focarele actuale existente în Delta Fluviului Yangtze, Delta Fluviului  Perlelor și în regiunea de nord-vest.

„Este doar o chestiune de timp pentru noi să învingem virusul, nu este nevoie să intrăm în panică”, a scris el.

Expertul a mai menționat că oamenii de știință chinezi au reacționat rapid la apariția variantei Omicron și au reușit să vină cu strategii în două-trei săptămâni, pentru a combate noua variantă.

Potrivit NHC, la nivelul Chinei continentale, astăzi au fost raportate 76 noi cazuri confirmate COVID-19, din care 56 transmisii locale și 20 de import. De asemenea, au fost înregistrate 18 noi cazuri asimptomatice.

La nivelul întregii țări (zona continentală, Hong Kong, Macao, Taiwan), numărul total de cazuri înregistrate la declanșarea epidemiei COVID-19 a ajuns la 129.430 (100.076 în zona continentală). Din total, numărul cazurilor recuperate este de 119.883, reprezentând 92,62%.

Astăzi, China mai are sub observație 3.849 de cazuri confirmate Covid-19, din care 10 în stare gravă.

Numărul total al deceselor înregistrate la nivel național, de la declanșarea epidemiei, este de 5.698, UN CAZ în ultimele două luni, (cu 4.636 cazuri în zona continentală, ZERO CAZURI din 14 Ianuarie 2021).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Problema Taiwan, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.