Xi Jinping și Maia Sandu au schimbat mesaje oficiale la 30 de ani relații diplomatice China – Republica Moldova

Președintele Chinei, Xi Jinping, și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, au avut ieri un schimb de mesaje de felicitare, marcând cei 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări.

Potrivit presei chineze, președintele Xi Jinping a subliniat că China și Republica Moldova sunt parteneri tradiționali în cadrul unei cooperări bazate pe prietenie, în cei 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice fiind susținută o dezvoltare sănătoasă și stabil a încrederii politice reciproce. Xi a mai arătat că, în fața pandemiei cu noul coronavirus, cele două țări s-au ajutat reciproc, “scriind o poveste de solidaritate în lupta împotriva pandemiei”.

Pe de altă parte, liderul chinez a subliniat că acordă o mare importanță dezvoltării relațiilor China-Republica Moldova, fiind dispus să colaboreze cu președintele Maia Sandu pentru a profita de aniversarea celor 30 de ani, dezvoltând relația bilaterală în profunzime, în diverse domenii, în beneficiul cele două țări și popoare.

De partea cealaltă, președintele Maia Sandu a transmis că relațiile actuale dintre Republica Moldova și China mențin un impuls de dezvoltare rapidă, dialogul politic dintre cele două țări continuând să se consolideze, cooperarea reciproc avantajoasă fiind din ce în ce mai aprofundată, iar coordonarea în cadrul afacerilor multilaterale fiind tot mai strânsă.

Maia Sandu a mulțumit Chinei pentru asistența materială anti-pandemică acordată Republicii Moldova, arătând că este dispusă să continue să exploreze potențialul de cooperare dintre cele două țări în diverse domenii, pentru a promova relațiile bilaterale pe un nou nivel de dezvoltare.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Republica Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.