JO Beijing 2022: Ștafeta torței Jocurilor Olimpice de iarnă 2022 a pornit la drum

Ștafeta torței Jocurilor Olimpice de iarnă 2022 a început astăzi, în capitala Beijing. Ceremonia de start a avut loc în Parcul Olimpic din nordul capitalei, ștafeta fiind programată să ajungă în cele trei zone de concurs: Beijing, Yanqing şi Zhangjiakou. Începând de astăzi până în seara zilei de 4 Februarie, când vor fi inaugurate JO și va fi aprinsă flacăra olimpică, torța va fi purtată de 1.200 de participanți la ștafetă.

Ca urmare a măsurilor anti-epidemice, traseul și distanța ștafei torței olimpice au fost reduse semnificativ, urmând să fie derulată fără spectatori.

Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 din capitala Beijing sunt programate să aibă loc în perioada 4-20 Februarie, în timp ce Jocurile Paralimpice de iarnă vor avea loc în perioada 4-13 Martie.

Capitala Beijing este primul oraș al lumii care a organizat atât Jocurile Olimpice și Paralimpice de vară (2008), cât și Olimpice și Paralimpice de iarnă (în 2022).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, JO Beijing 2022, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.