JO Beijing 2022 | Peste un milion de teste COVID-19 efectuate, 407 pozitive!

Numărul testelor Covid-19 efectuate până în prezent la Jocurile Olimpice de iarnă aflate în desfășurare a ajuns la 1,11 milioane, din care 407 au fost pozitive, arată datele prezentate, astăzi, de Comitetul Internațional Olimpic și Comitetul de organizare al JO Jocurile Olimpice și Paralimpice de iarnă Beijing 2022.

De la sosirea primelor delegații la Beijing și intrarea în satele olimpice (23 Ianuarie – 10 Februarie 2022) unde este aplicat un regim de buclă închis, responsabilii cu menținerea sub control a situației epidemice au aplicat 13.035 teste la intrarea în aeroport – din care 256 au fost pozitive, și 1.114.822 în satele olimpice – din care 151 au fost pozitive.

Pentru cei 2.891 de sportivi înscriși în competiții, alături de oficialii delegațiilor, au fost utilizate până acum 65.222 de teste, din care 169 pozitive.

De asemenea, pentru toți ceilalți 10.205 participanți sosiți la Beijing pentru Jocurile Olimpice (echipe tehnice, membrii ai delegațiilor), au fost utilizate 1.036.504 teste, din care 238 pozitive.

Numai în ultimele 24 de ore, în cele trei sate olimpice aferente JO de iarnă 2022: Beijing, Zhangjiakou și Yanqing au fost efectuate 71.516 teste Covid-19, din care 9 pozitive.

Potrivit regulamentelor, toți cei testați pozitiv Covid-19 intră în carantină, în cadrul spațiilor special amenajate din interiorul satelor olimpice, unde au asigurate serviciile medicale, hrana și posibilitatea de a lua legătura, prin Internet, cu delegațiile proprii și lumea exterioară.

De asemenea, toți participanții la JO care au intrat în China, dar și personalul implicat în organizarea și administrarea evenimentului sunt supuși unui sistem de management în buclă închisă, fiind complet separați de societatea exterioară.

Potrivit organizatorilor, intervențiile medicale de urgență sunt asigurate prin utilizarea unor elicoptere dotate social, care pot ajunge la locul evenimentelor în maxim patru mute. După preluare, persoanele care necesită intervenții medicale de specialitate complicate, sunt transportate la unul din cele zece spitale care au pregătite echipe medicale dedicate evenimentelor de la JO.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Înţelege China, JO Beijing 2022, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.