Iohannis aduce militari francezi în România, pentru a trimite militari români în Africa!

Incapabil să se exprime coerent, logic, în absența textelor citite de pe foaie sau prompter, președintele Iohannis ne-a anunțat că trimite militari români în Africa, pentru a lupta împotriva terorismului în Sahel. Asta în condițiile în care, tot președintele ne-a informat că „situația de securitate nu mai permite prezența forțelor franceze (operațiunea Barkhane) și a Forței Takuba în Mali”. (vezi AICI)

Asta înseamnă că Franța își retrage trupele dintr-o zonă de risc pentru a le trimite în România unde nu sunt probleme, iar România își trimite trupele în Sahel pentru a înlocuit trupele fanceze! Această rotație sinucigașă dispusă de Iohannis este o nouă dovadă că acesta nu își urmărește decât interesele personale, pentru care, în fața partenerilor externi este capabil de servilism și trimiterea la moarte a românior aflați sub arme.

Devine de tot mai clar pentru cei care încă nu și-au pierdut echilibrul, că principalul inamic și destabilizator al României este președintele Klaus Iohannis. Acest deraiat în viața politică românească este tratat cu răsfăț de serviciile secrete românești, aflate la comanda partenerilor strategici, care țin sub bocanci dosarele clasei politice de la București.

România se află la o distanță de peste 3.000-5.000 de kilometri de Zona de Tranziție Sahel, regiune care acoperă teritorii, de la Vest, la Est, din: Senegal, Mauritania, Mali, Burkina Faso, Niger, Ciad, Etiopia și Sudan. Încă odată: ce caută România în Africa? (vezi harta)

Explicația președintelui Iohannis, potrivit căruia: „Africa nu este un continent cu care nu avem prea multe, dimpotrivă, este un continent care ne preocupă. Este evident că problemele Africii sunt și problemele noastre – dacă ne gândim doar la chestiunea pe care am menționat-o deja, terorismul din zona Sahel (…)”, este o altă dovadă a imbecilității sale în domeniul politicii externe!

Nu! Problemele Africii nu sunt probleme României. Sunt ale țărilor africane și ale celor care generează crize, dezastre umanitare, între care se află și Franța, o continuatoare a politicilor coloniale în zilele noastre!

Nu! România nu are nici capacitatea și niciun interes propriu în această regiune. Că așa stau lucrurile ne argumentează chiar președintele Iohannis, care amestecă realitățile, guvernarea, terorismul și … educația:

„… suntem implicați în zona Sahel, în Africa, dar suntem implicați și în alte zone în Africa, unde venim cu expertiza noastră pentru a ajuta guvernele de acolo din zonă. Iar mâine voi participa la o masă rotundă pe teme de educație.”

Despre ce expertiză vorbește, președintele Iohannis? Expertiză în demolarea economică, educațională, administrativă, politică, în mod cert, domnia sa are. Fiind incapabil să înțeleagă realitatea, rezultatele sale sunt similare dezastrului bine făcut, iar asta se vede în România!

Acceptând, totuși, că „problemele Africii sunt și problemele noastre”, cum se face că singurii care câștigă din această nouă manevră sunt președintele Macron și Franța? Un Macron aflat în campanie electorală prezidențială, în Franța măcinată de proteste și de inumana agresivitate globalistă cu care guvernul lui Macron își tratează propriul popor.

De zeci de ani, România nu mai cultivă și nu mai întreține relații politice și economice cu țările Africii. Suntem membră NATO, UE, explicație pentru schimburile bilaterale ajunse la minimul istoric. Singura justificare pentru o prezență militară a României în regiune poate fi dată doar de misiunile de menținere a păcii, sub mandat ONU.

Lipsit total de transaprență, fără un mandat al Parlamentului României, de capul său, președintele Iohannis târăște armata română într-un nou teritoriu unde nu avem treabă, sfidând regula potrivit căreia Bucureștiul era generator de dialog și pace. De ce? Pentru că este în interesul personal al președintelui Iohannis, nu al României. Un interes personal similar umilinței pentru fiecare dintre români, la care complice și vinovat este guvernul trădătorilor format din PSD și PNL!

În tot acest timp, repet, România primește trupe militare străine, inclusiv franceze, pentru a-și trimite propriile trupe la mii de kilometri depărtare de casă, în zone generatoare de moarte!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Africa, Analize - Comentarii, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.