Mișcările NATO conduse de SUA au escaladat tensiunile dintre Rusia și Ucraina, până la punctul limită, în timp ce SUA, în loc să întreprindă acțiuni reale pentru a detensiona situația, au adăugat necontenit gaz pe foc, accentuând conflictul, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.
Potrivit acestui, SUA forțează celelalte țări să și aleagă între una sau cealaltă dintre părțile implicate în conflict, creând un efect de „prieten sau dușman”.
“Ce ar putea reprezenta asta în afară de hegemonie și bullying? De asemenea, SUA au răspândit în mod constant dezinformare pentru a denigra China și pentru a distorsiona poziția Chinei de a facilita discuțiile de pace”, a adăugat oficialul chinez.
În opinia lui Zhao Lijian, situația din Ucrainei a dezvăluit lumii ce sunt dispuse SUA să facă pentru promovarea hegemoniei și agresiunii.
“Promovând mentalitatea Războiului Rece, SUA sunt obsedate să traseze linii ideologice, atunci când formează zone închise și exclusiviste, provocând opoziție și confruntare. Adevărata agendă este de a prelungi hegemonia și politica de putere a SUA.
“Sub steagul democrației, libertăților și drepturilor omului, SUA instigă la ‘revoluții colorate’ care provoacă dispute regionale, ajungând până la a duce războaie împotriva altor țări, situație care agravează tensiunile, securitatea regională și globală.” – Zhao Lijian
Diplomatul chinez a arătat că acțiunile inițiate și derulate de SUA urmăresc instabilitatea din care să fie extrase interese economice uriașe și avantaje geopolitice, susținute și prin sancțiunile unilaterale, care devin constrângeri economice care subminează grav stabilitatea lanțurilor industriale și de aprovizionare globale, ajungându-se la suprimarea și limitarea altor țări.
Nu în ultimul rând, Zhao Lijian a subliniat că SUA ar trebui să facă față opiniei publice globale, inclusiv a Chinei, să renunțe la Războiul Rece și mentalitatea cu sumă zero, la gândirea învechită de a-și căuta securitatea absolută în detrimentul celorlalți.
ADEVARUL PE CARE IL STIU TOTI ,…DAR, NU VOR SA-L RECUNOASCA ! TRAIM INTR-O LUME IN CARE MINCIUNA ARE PUTERE DE LEGE ! OARE CAND SE VOR TREZI CEI CARE ASTAZI „PROCLAMA ” DEMOCRATIA SUA !? POATE ,ATUNCI CAND ISI VOR DA SEAMA CA AU FOST NISTE MARIONETE PENTRU UN STAT FARA DEMOCRATIE ,FARA PRINCIPII ,FARA DEMNITATE …CUM ZICE UNUL IN VIATA ,PE CARE NU IMI PLACE ,DAR IL CITEZ TOTUSI :MARIONETELE UNUI STAT „ESUAT”!IN 246 DE ANI DE LA DECLARAREA INDEPENDENTEI ,FIECARE PRESEDINTE AL SUA SE LAUDA CU RAZBOIUL SAU !!!
China e conștientă (și observ că e capabilă să profite la maxim de situația actuală, ceea ce indică o conducere suficient de valoroasă încât să preia frâiele puterii într-o lume multipolară) că atunci când a început operațiunea militară specială în Ucraina, Moscova a contestat întreaga hegemonie globală a Occidentului, intrând în confruntare directă cu ordinea mondială liberală în care toate deciziile fundamentale erau luate de clica dementă de la Washington, ce și-a extins puterea asupra întregii omeniri. În fond, toți acești maniaci au anunțat „Marea Resetare” și transferul puterii depline Guvernului Mondial. V. Putin a răspuns unor astfel de intenții cu „Operațiunea Z” care a creat o breșă în zidul lumii, în care psihopații au închis națiunile și statele, reprezentând (simbolic, deocamdată, fiindcă incursiunea nu s-a încheiat) o lovitură aplicată puterii acestora.
Jocul adevărat tocmai a început, consider eu, dar va fi un joc de șah pentru doi nu doar pentru unul, așa cum sugera Brzezinski. Când Rusia va câștiga definitiv și demonstrabil (sper s-o facă, deși acțiunea este de durată și câteodată se pierde răbdarea) vor exista câțiva poli gata pregătiți: Occidentul, Rusia și China, apoi India, lumea islamică și li se mai pot adăuga și alții. Numai că occidentalii vor încerca în continuare să-și mențină hegemonia, să împingă polii unul împotriva celuilalt, să organizeze o nouă serie de provocări și revoluții colorate, să promoveze revoltele etnice și haosul social. Beijingul e conștient că pentru Rusia se va contura o cu totul altă dilemă: a fi sau a nu fi. Când problema se pune în acest mod, atunci nu se mai pot lua în calcul victoria sau înfrângerea, ci victorie sau nimic. O situație destul de complicată, excesiv de subtilă, dar pe care China a intuit-o, iar prin diplomația pe care o derulează demonstrează nu doar loialitate față de Federația Rusă, dar și viziune: NATO o fi o organizație militară, dar conflictul în mijlocul căruia ne aflăm acum este unul economic, în primul rând, apoi unul politic.
Prin toate declarațiile miniștrilor săi, dacă le analizăm cu atenție, Beijingul înlătură discret, puțin câte puțin, ceața propagandistică, oferind și alte mecanisme de orientare și înțelegere a evenimentelor în curs; un stil de lucru total diferit față de europeni.