RUSIA: România are mercenari implicați în războiul în Ucraina!

De la începutul operațiunilor speciale, regimul de la Kiev a angajat 6.824 de mercenari străini, majoritatea fiind din Polonia, SUA, Canada și România, a declarat General-maior Igor Konașenkov (foto), purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, preluat de TASS.

Potrivit acestuia, cei 6.824 de mercenari străini angajați de Kiev sunt din 63 de țări, după cum urmează: 1.717 din Polonia, aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România, până la 300 din Marea Britanie și Georgia, în timp ce 193 de persoane au venit din zonele din Siria controlate de Turcia.

Pe de altă parte, oficialul rus a informat că pierderile umane însumate ale armatei Ucrainei, gărzii naționale Azov și mercenarilor străini, se ridică la 23.367 de persoane, mult peste cifra de 2.500-3.000 prezentată de președintele Volodimir Zelenskiy, catalogată drept “o minciună”.

„Ministerul rus al Apărării are statistici de încredere cu privire la pierderile reale din armata ucraineană, Garda Națională și printre mercenarii străini, pe care Zelenski se teme să le comunice poporului ucrainean. Până în prezent, pierderile iremediabile sunt de 23.367”, a arătat Igor Konașenkov.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, România, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la RUSIA: România are mercenari implicați în războiul în Ucraina!

  1. Am mari îndoieli că purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova spune adevărul! Dintr-un articol scris de Cătălin Tache reiese că Skibitsky, șeful Serviciului de Informații Militare al Armatei Ucrainene, ar fi înaintat un raport informativ către OSCE cu privirea la invadarea României de către Federația Rusă. Numai că cei de la contrainformații au tărăgănat întreaga situație, astfel încât trupele române să NU fie trimise pe frontul ucrainean. Un link către articol: https://www.national.ro/dezvaluiri/fortele-speciale-romane-trimise-de-us-army-in-infernul-kherson-759411.html
    În ceea ce privește mercenarii români, nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva Igor Konașenkov (basarabean după ambii părinți, originar din Chișinău) se referă la grupurile etnice (înrolate cu forța) din Cernăuți, Odesa, Transcarpatia etc?! Oare care ar fi scopul Kremlinului de-a-i aminti în contextul în care, potrivit Al-Jazeera, peste 54% dintre mercenari provin din Statele Unite, Marea Britanie și Canada, iar aproximativ 7% din Germania? Oare crucișătorul Moskva să fie vinovatul inițierii unor astfel de declarații? Dar de ce nu-i menționează pe românii care în august 2014 s-au alăturat forțelor pro-ruse din Donețk și Lugansk și-au luptat alături de ele inclusiv în atacurile sângeroase asupra aeroportului din Donețk, apoi în infernele de la Lîsîceansk și Kirovsk? Sau are impresia că avem memoria scurtă? Pomenesc toate acestea pentru a evidenția dubla măsură valabilă inclusiv la ruși! Da, din păcate, și-au însușit „tacticile” occidentale de care tocmai ei se plâng (unde stăteau lupii moraliști!!!) foarte bine! Cu precizie, chiar!
    Mai specific următoarele (ipocrizia lui Konașenkov n-are margini, pare-se!): mulți dintre mercenarii americani și britanici sunt angajați de companii private precum Blackwater, numită acum Academy, dar sunt și mulți ofițeri de legătură, specialiști în război electronic și în bruiaj, în sisteme de poziționare prin satelit, în acest caz GPS și Glonass. Există și echipe de servicii speciale care operează în camuflaj. Ai noștri de când s-au specializat în semnale Glonass? Două centre în care sunt grupați acești militari aflați în solda altora au fost vizate de forțele aerospațiale ruse și lovite cu rachetele de croazieră Kalibr. Potrivit guvernului ucrainean, 35 de străini au fost uciși în aceste atacuri. Guvernul rus a anunțat că numărul morților a fost de 180. Pe teren, doi veterani germani din Bundeswehr, purtând bărbi naziste și însemne comemorative, au estimat numărul morților la peste 200 și numărul răniților la sute. Dacă n-aș fi citit pe subiect, aș mai fi zis! Știm cu toții că Rusia a adus în lupta cu Ucraina doar o mică parte din forțele sale și echipamente foarte limitate, că viteza operațiunii sale militare nu depinde de rezistența inexistentă din partea adversarului, că nici măcar NU au existat bătălii demne de acest nume. Dar Kremlinul ar trebui să știe că NU prin fățărnicie se câștigă războiul informațional!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.