Își bate joc … pentru că Putin!

Președintele Iohannis tratează românii cu o rarisimă sfidare, o permanentă bătaie de joc! Și o face din Decembrie 2004. Este motivul pentru care a fost reales și preferat de străini (inclusiv românii din fara României). Pentru că Iohannis este virusul care macină vitalitatea poporului român. Iohannis macină educația,  sănătatea, economia, băncile românești, resursele naturale, agricultura, armata, parlamentul, guvernul și tot ce mai poate fi stors în interesul celor care îl țin în funcție: SUA și UE.

„Toate acestea, repet, toate acestea au o singură cauză și această cauză este războiul lui Putin împotriva Ucrainei.” „Vinovat este Putin – care a declanșat acest război împotriva Ucrainei.” „Inflația mai mare a apărut din prețurile energetice mărite, din prețul general crescut, toate venind din cauza războiului lui Putin împotriva Ucrainei. Deci dacă românii caută pe cineva vinovat, este ușor de identificat; se numește Putin și Federația Rusă.”, afirmă Iohannis, sfidând bruma de inteligență a românilor care îl tolerează, neluându-l la fugă!

Își bate joc … pentru că suntem puțini cei care îi spunem că este un nenorocit, care a nenorocit o țară! Își bate joc pentru că PSD – acel partid al maselor – a trecut cu Ciolacu în tabăra bătăii de joc și vânzării de țară. Își bate joc pentru că PNL este un mort ținut în fereastră, îmbrăcat în uniformă de general de armată.

Iohannis își bate joc … pentru că, din păcate, este un Zelenskyi de București, care nu face decât să recite mesaje primite de la șefii lui: Ursula von der Leyen, Josep Borrell sau Biden!

Dacă vreți o confirmare, iată ce spunea generatorul tragediei din Ucraina, Joe Biden, la data de 11 Martie 2022: inflația vertiginoasă este în mare parte vina președintelui rus Vladimir Putin. A spus-o în Martie, când inflația deja scăpase de sub control și nu avea cum să aibă legătură cu războiul din Ucraina. Au repetat această aberație și liderii UE și ai țărilor aliate războinicelor SUA.

În bătaie de joc, preluând mesaje lipsite de sens, Iohannis ne spune că nu cei care iau decizii la București, adică guvernul lui de impostori și vânduți, sunt vinovați, ci … Putin! Românii nu o duc prost, nu sărăcesc, nu sunt tot mai slab educați și hrăniți, din cauza deciziilor guvernului, ci din cauza lui … Putin!

Câtă băiate de joc, câtă nerușinare, poate să cuprindă acest președinte care datorează bugetului de stat 320.000 de euro, din chiriile încasate ilegal pentru imobilele furate din avutul proprietății de stat, pentru care vinovat este tot … Putin?

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, România, Rusia. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Își bate joc … pentru că Putin!

  1. În secolul XXII, cu politica ultimilor peste treizeci de ani, România NU va mai exista! Iar vina NU este numai a politicienilor! Cu mici excepții, mulți dintre noi am renunțat să mai fim români, am uitat că puterea se află (și s-a aflat dintotdeauna, indiferent de contrariul susținut de alții hotărâți să ne dezbine) la noi, că forța fiecăruia adunată înseamnă VIAȚA noastră și a urmașilor noștri. Am uitat să fim demni și să înțelegem că suntem liberi. Măcar în spirit, dar suntem! Faptul că n-am știut să ne apărăm drepturile noastre, n-am știut să ne opunem și să rupem veriga cea mai slabă a lanțului – respectiv clasa politică profund coruptă și profund antiromânească care a încetat de multă vreme să ne mai reprezinte interesele – cu care ne-au legat, toate acestea au condus la punctul în care ne aflăm în momentul de față. Vorbele lui Herodot: „Cei mai viteji și mai drepți dintre traci!” parcă vin dintr-altă lume. Habar n-am să explic motivele transformării noastre în gasteropode! Dar câtă vreme n-avem curajul să ne luăm soarta în mâini, ci doar să comentăm și să ne văicărim pe la colțuri că „uite cum ne-a insultat Johannis” sau uite ce ne-a recomandat Mugur Isărescu – ceaiul de tei, ca să nu ne mai isterizăm din cauza prețurilor și-a inflației galopante, consider că orice aș scrie aici, orice aș gândi eu sau oricare alt omuleț de bine de pe planetă, este inutil!

  2. Anonim spune:

    Interesant… Multi oameni din Europa si America de Nord (plus Australia, Noua Zeelanda, Coreea de Sud si Japonia – doar acestia reprezinta ‘intreaga lume” care este alaturi de SUA) sunt pur si simplu orbi ! Luam situatia ca atare, aceasta orbire nu e un fenomen nou… Insa (revin) ceea ce este cu adevarat interesant, este ca acesti oameni nici macar nu isi dau seama ca sunt orbi ! Ei cred ca „vad” totul…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.