CHINA: NATO a produs deja dezordine în Europa, ar trebui să renunțe la destabilizarea Asiei și lumii!

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ar trebui să nu mai lanseze remarci denigratoare la adresa Chinei și să nu mai traseze linii ideologice, în condițiile în care organizația deja a făcut dezordine în Europa, argument suficient pentru a înceta încercărie de destabilizare a Asiei și lumii, a declarat Wang Wenbin (foto), purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Oficialul chinez a subliniat că Stoltenberg a lansat, în mod repetat, acuzații nejustificate pentru a defăima și ataca China, a făcut „remarci iresponsabile asupra sistemului politic și a politicilor interne și externe ale Chinei” și a promovat așa-numita teorie a „amenințării Chinei”, poziții pe care autoritățile de la Beijing le resping și condamnă categoric.

Wan a arătat că, pe de o parte, NATO își îndeamnă membrii să crească nivelul cheltuielilor militare la minim 2% din PIB, dar, pe de altă parte, arată cu degetul spre dezvoltarea apărării naționale și modernizarea militară a Chinei.

„Acesta este un standard dublu tipic. China rămâne angajată pe calea dezvoltării pașnice și urmează cu fermitate o politică de apărare de natură defensivă. Noi ne menținem permanent forța nucleară la nivelul minim necesar, pentru a proteja securitatea națională, cheltuielile militare fiind de aproximativ 1,3% din PIB, de o perioadă lungă de timp, mult sub media mondială”, a declarat Wang.

Totodată, acesta a subliniat că spre deosebire de unii membri NATO, China nu amenință niciodată alte țări cu forța, nu creează alianțe militare, nu exportă ideologie, nu se amestecă în treburile interne ale altora, nu caută un război comercial și nu impune opresiune nejustificată asupra companiilor străine.

Nu în cele din urmă, Wang Wenbin a evidențiat că deși oficialii NATO au declarat public că alianța va rămâne una regională, în ultimii ani, NATO a intrat, în mod repetat, în regiunea Asia-Pacific.

„Unele state membre NATO continuă să trimită avioane și nave de război pentru a efectua exerciții militare în apele de costă ale Chinei, creând tensiuni și dispute, instigând la „un nou Război Rece, de confruntare între blocuri”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Din arhive, Europa - Asia, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CHINA: NATO a produs deja dezordine în Europa, ar trebui să renunțe la destabilizarea Asiei și lumii!

  1. NATO NU are nicio posibilitate să destabilizeze Asia, iar jocul de cuvinte al purtătorului de cuvânt al Ministerului chinez de Externe – acela cu produsul dezordinii în Europa – este extrem de sugestiv pentru cine-i familiarizat cu acțiunile Alianței din Libia, spre exemplu, din 2011, când cea mai puternică forță militară din lume a rămas fără muniție vreme de o săptămână în timp ce era bombardată masiv de aviația lui Gaddafi, fiind nevoită să apeleze la Statele Unite pentru livrarea de bombe. Situația s-a repetat când membrii europeni ai NATO au decis să ofere Ucrainei protecție împotriva aviației ruse, țările membre ale „vajnicei” organizații rămânând surprinse să constate că nu dețin armament pentru o eventuală confruntare cu Rusia. Mai direct zis: sunt pistoale, motoare, benzină, echipaje, dar NU și obuze. Practic, strașnicii războinici, descendenții teutonilor, n-au cu ce lupta! 🙂
    Chinezul a avut dreptate, pe lângă ironia sarcastică! Deoarece Alianța Nord-Atlantică se confruntă în mod regulat cu o prăpastie între propria sa vanitate și posibilitățile reale. Iar Beijingul și-a dat seama de neputința acestei colectivități emasculate, fiind reliefată cu precădere în discrepanța dintre declarațiile NATO și capacitățile Alianței, observându-se inclusiv în evaluarea potențialului militar al membrilor europeni ai blocului.
    Singura forță ceva mai răsărită, din cadrul organizației, este America în detrimentul arsenalului nuclear strategic. Restul, chiar și Marea Britanie, se luptă să recruteze câteva sute de tancuri, iar atunci când evaluează numărul de vehicule de luptă moderne, devine vizibilă o imagine deprimantă în fața întregii lumi. Ca idee, Marea Britanie deține aproximativ 179 de tancuri, numai că primul tanc pe care trebuie să îl modernizeze cu cea mai nouă tehnologie va fi gata abia în 2027.
    Din punctul meu de vedere, elitele NATO prezintă un fel de disonanță între ceea ce au, ceea ce văd, ceea ce înțeleg și ceea ce spun. E jale, fraților! Nu veți putea găsi nicio legătură logică între aceste lucruri! Ferească Dumnezeu de liota de proști, că nu există șansa să ajungi cu ăștia la un numitor comun oricât ai încerca!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.