E.S. Han Chunlin, noul ambasador al Chinei în România, a depus copia scrisorilor de acreditare

Noul Ambasador al Republicii Populare Chineze în România, E.S. Han Chunlin (foto stânga), a prezentat copia scrisorilor de acreditărilor la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București.

Potrivit MAE, noul ambasador al Chinei la București a fost primit de Secretarul de stat pentru relații interinstituționale, Janina Sitaru (foto dreapta), cei doi interlocutori trecând în revistă stadiul actual și de perspectivă al relațiilor bilaterale, convenit asupra necesității încurajării şi promovării în continuare a cooperării pragmatice dintre cele două state, cu luarea în considerare a intereselor ambelor părți.
Oficialul român a asigurat că România va continua să susțină dezvoltarea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Populară Chineză, în conformitate cu cadrul strategic agreat la nivel european.

Nu în cele din urmă, Janina Sitaru a susținut că România este dispusă să colaboreze cu China, pentru a continua să promoveze cooperarea practică între cele două țări pe baza beneficiului reciproc și rezultate win-win, pentru a juca un rol constructiv în dezvoltarea relațiilor UE-China.

Potrivit părții chineze, în cadrul discuțiilor Ambasadorul Han Chunlin a trecut în revistă istoria prieteniei dintre cele două țări și a evidențiat că, de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România, în urmă cu peste 70 de ani, cele două țări au dezvoltat relațiile pe baza principiului respectului reciproc, egalității și beneficii comune, a neamestecului în treburile interne ale celuilalt și prieteniei.

Han Chunlin a mai arătat că RP Chineză este dispusă să colaboreze cu România, pentru a folosi pe deplin oportunitățile aduse de Inițiativa „O Centură, un drumul”, de cooperarea China-Europa Centreală și de Est (ECE), pentru a consolida încrederea politică reciprocă, pentru a se aprofunda cooperarea practică și promova parteneriatul de cooperare prietenos cuprinzător China-România.

Ambasadorul Han Chunlin a sosit în România la data de 14 Mai, înlocuind la conducerea misiuni diplomatice a Chinei pe E.S. Jiang Yu, care și-a încheiat misiunea în luna Aprilie a.c.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa - Asia, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.