CHINA | Baterie pentru vehicule electrice cu autonomie de 1.000 Kilometri!

Principalul producător de baterii Litiu-Ion din China a prezentat public o baterie destinată vehiculelor electrice (EV), cu o eficiență de utilizare a volumului fără precedent, de 72%, o densitate de energie de până la 255 wați oră/kilogram (Wh/kg), cu cel mai înalt nivel de integrare din lume și o autonomie de peste 1.000 de kilometri la o singură încărcare. Denumită Qilin, după o animalul legendar din mitologia chineză, bateria realizată de Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL), este de așteptat să intre în producție de masă în 2023. (Sursa: CGTN)

Bateria Qilin sau bateria CTP 3.0, include tehnologia CTP de a treia generație, oferă cu 13% mai multă putere comparatic cu bateria 4680 produsă de EV Tesla. De asemenea, oferă îmbunătățiri în autonomie, încărcare rapidă, siguranță, durată de viață, eficiență și performanță la temperaturi scăzute.

Unitatea de energie integrată, compusă din celulă și stratul elastic multifuncțional, construiește o structură portantă mai stabilă, perpendiculară pe direcția de conducere, pentru a spori rezistența la șocuri și vibrații a acumulatorului.

De asemenea, bateria Qilin, cu prima tehnologie de răcire a celulelor cu suprafață mare din lume, plasează părți funcționale de răcire cu lichid între celulele adiacente și extinde de patru ori zona de schimb de căldură, purând suporta o pornire la cald în cinci minute și o încărcare rapidă în zece minute.

Potrivit producătorului, în cazuri extreme, bateria poate permite celulei să se răcească rapid, prevenind conducția termică anormală între celule. De asemenea, a fost atinsă stabilitatea termică și siguranța pentru toate sistemele chimice, făcându-le compatibil cu materiale cu densitate energetică mai mare.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CHINA | Baterie pentru vehicule electrice cu autonomie de 1.000 Kilometri!

  1. cib spune:

    EV ar putea fi o alternativa, nicidecum un inlocuitor al masinilor clasice. Nu ne lasa chimia organica sa schimbam legitatile naturii. Planeta asta nu e un sistem bazat pe Li sau Cr ci pe C si H plus O. Despre „incalzirea planetei”, sugerez studierea oricarui manual elementar de Geologie!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.