BMW a deschis în China cea mai mare uzină proprie din lume

Compania germană BMW a iaugurat activitatea pe liniile de producție pentru vehicule electrice, în noua uzină construită în orașul Shenyang, din provincia chineză Liaoning. Germanii au investit 15 miliarde yuani (2,24 miliarde USD) în Uzina Lydia, cea de-a treia unitate de asamblare auto BMW din China, ducând producția anuală BMW de la 700.000 (în 2021), la 830.000 de vehicule produse anual. (Surse: Xinhua, China Daily, CGTN)

Uzina Lydia construită de BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA), este o societate mixtă BMW-Brilliance China Automotive Holdings Ltd., este cea mai mare investiție unică a producătorului auto german din China.

Uzina este proiectată să producă mașini electrice alimentate cu baterii, primul model care va ieși de pe liniile de producție fiind Lydia I3, un sedan sport de dimensiuni medii total electric.

Cu o suprafață totală de 2,9 milioane de metri pătrați, noua uzină auto dispune de facilitați auxiliare precum un atelier de caroserie, atelier de vopsire, linii de asamblare finală și un centru Big Data.
De asemenea, uzina dispune de o rețea de comunicare 5G utilizată pentru tehnologii precum realitatea augmentată (AR) și transmisia video în timp real a procesului de producție, aceata find prima fabrică a Grupului BMW planificată, simulată și construită complet prin utilizarea tehnologiei realității virtuale (VR).

Nu în ultimul rând, Uzina Lydia din Shenyang este cea mai mare bază de producție a Grupului BMW la nivel mondial, numărul total al angajaților grupului în China depășind acum 28.000.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.