China | Prima navă de instalare eoliană de 37.000 de tone

China a lansat prima navă destinată instalării de parcuri eoline marine, construită în 11 luni, cu o sarcină variabilă maximă de 6.500 de tone și o suprafață a punții de 4.200 de metri pătrați.

Construită de China Three Gorges Corporation, nava are 126 de metri lungime și 50 de metri lățime, cu o deplasare la sarcină completă de 37.000 de tone. De asemenea, nava integrează funcții precum transportul, autoelevarea, autopropulsarea, ridicarea și poziționarea dinamică. Nu în cele din urmă, nava poate fi folosită pentru instalarea de turbine eoliene offshore de până la 15 megawați.

Capabilă să ridice obiecte cu greutatea de până la 2.000 de tone și să asigure activitatea până la adâncimea de 70 de metri, nava denumită Baihetan (白鹤滩/Plaja cocorului) îmbunătățește capacitatea de construcție și instalare a Chinei în zonele maritime de adâncime și în apropierea țărmului.

Baihetan va fi pusă în funcțiune în cursul acestui an, urmând să fie operată în principal în provinciile de coastă Guangdong și Fujian.

Aceasta este a patra performanță a Chinei în domeniul construcției de nave din ultimele două luni, după ce a lansat la apă cea mai mare navă container din lume (vezi AICI), prima navă inteligentă pentru piscicultură din lume de 100.000 de tone metrice (vezi AICI) și al treilea portavion propriu, dotat cu un sistem de lansare a aeronavelor cu catapultă electromagnetică (vezi AICI).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.