Armata Chinei a prezentat strategia exercițiilor de izolare a Insulei Taiwan

Armata Populară de Eliberare (PLA) a Chinei a prezentat o serie de informații legate de exercițiile militare derulate, începând de joi, în jurul Insulei Taiwan, informând că este prima dată când organizează astfel de exerciții la scară largă și multi-regionale în jurul insulei.

Cercetător senior la Academia de Cercetare Navală a PLA, Zhang Junshe, a explicat pentru presa chineză importanța celor șase zone stabilite în jurul insulei, pentru exerciții.

Zona situată la Sud-Est de Insula Pingtan este cel mai îngust punct de pe ambele părți ale Strâmtorii Taiwan, care rupe așa-numita “linie mediană”, pe care China nu a recunoscut-o niciodată.
Cele două zone de exerciții aflate la Nord de Insula Taiwan pot bloca direct Portul Keelung.
Zona din Estul Insulei Taiwan vizează direct bazele militare din Hualien și Taitung, formând o poziție de atac frontal.
Zona de exerciții aflată la Sud-Est de Kenting poate controla eficient intrarea și ieșirea în Canalul Bashi.
Zona de exerciții din Sud-Vestul insulei este aproape de Kaohsiung și Zuoying și poate închide și controla bazele militare din Kaohsiung. Mai important, poate asigura celor șase zone de exerciții să blocheze total Insula Taiwan. (vezi harta)

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a informat că autoritățile chineze vor lua toate măsurile necesare pentru a-și proteja suveranitatea și integritatea teritorială. Toate consecințele care decurg din aceasta vor fi suportate de partea americană și de forțele separatiste pro “independența Taiwanului”.

Informațiile oficiale arată că este pentru prima dată când tragerile reale au traversat Insula Taiwan, trecând deasupra spațiului aerian în care sunt amplasate multiple sisteme de rachete americane Patriot. (vezi AICI)

Exercițiile programate până duminică, 7 August a.c., în spațiul maritim și aerian la nord, sud-vest și sud-estul Insulei Taiwan, implică Marina, Forța Aeriană, Forța de rachete, Forța de sprijin strategic și Forța de sprijin logistic comun al armatei din cadrul Comandamentul Teatrului de Est al Armatei de Eliberare a Poporului Chinez.

Așa cum am anunțat, China a adoptat, vineri, primele contramăsuri politice la adresa Statelor Unite ale Americii, ca urmare a vizitei efectuate în Taiwan de președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, fără a ține cont de opoziția fermă a autorităților de la Beijing. Contramăsurile vizează anularea și suspedarea dialogurilor în domeniul militar, judiciar și al combaterii narcoticelor. (vezi AICI)
De asemenea, a dispus suspendarea schimburilor comerciale pentru anumite produse spre și dinspre regiunea Taiwan, fiind vizate industria IT, produsele agricole și piscicole.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, Asia - Pacific, China, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Problema Taiwan, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.