Aroganțele de „dreapta” ale domnului Claudiu Târziu!

Credința fără revelația adevărului și iubirii, nu face doi bani. Iar ceea ce promovează Senatorul AUR, Claudiu Târziu, în mesajele prezentate la reuniunile organizate în ultima perioadă, este pură demagogie pe un nedisimulat fond rasist, segregaționist, aproape sectar. Altfel, sunt tare curios cum explică eruditul Târziu manifestările de o intoleranță nepermisă în fața realităților istorice, manifestări cu reverberații marcate de o inacceptabilă aroganță și ridicolă superioritate cu care se adresează susținătorilor AUR, dar și electoratului românesc!

Superior, cu un ton ritos, inabordabil, intelectualul Târziu afirmă că AUR este un partid politic de dreapta (vezi declarațiile făcute recent, la Brașov). Chiar nu este nimeni în jurul conducerii partidului care să-i atragă atenția că se adresează unui electorat eminamente sărac, lipsit de resurse, în imposibilitatea de a funcționa pe cont propriu, adică un electorat de stânga? Nimeni din AUR nu observă că masa electorală din care crește AUR este de stânga?

Câtă vreme spuneți că cei din AUR nu sunt politicieni ci „soldații unei cauze”, „o mică oaste care deschide un drum nou pentru (…) cu dublă țintă (…)”, despre ce cauză vorbiți în limitele înguste ale sufocantei aroganțe și demagogii cu care vă exprimați mesianic?

„Dacă mai aud pe cineva în partidul ăsta că spune că a fost bun comunismul, într-un aspect al lui, oricât de modest,mă supără grav. Nu există nimic bun în comunism. (…) Fiind conservatori, nu vom putea fi niciodată de acord cu comunismul.” – Claudiu Târziu

La 32 de ani de la schimbarea regimului, Târziu are grave probleme de conectare la realitate. În mod cert, asta vine din aroganța unuia care se pretinde și doxă de carte, și îndreptățit să judece pe absolut oricine și orice. Iată aristocratul de neam prost, incapabil să înțeleagă Istoria, să o asume la nivel național, ca partid parlamentar cu pretenții de guvernare. Din aristocrație, Târziu nu a luat decât o atitudine superioară, falsă, dominată de ura viscerală față de trecut care îi domină prezentul!

Chiar dacă sunteți incapabil să admiteți, domnule Târziu, nu tot ce a fost în comunism a fost rău.

Avem 32 de ani de democrație care ne arată că atunci, din multe puncte de vedere, a fost mai bine pentru mulți, țara a fost mai așezată, mai românească în România.
Nu, nu aveți niciun drept, nicio calitate, ca să anulați zecile de ani în care, în România, s-a construit, educat, îngrijit, fiind înregistrate performanțe de nivel mondial … totul în comunism! La cei 49 de ani, aveți capacitatea de a observa că, de 32 de ani, în România se demolează și distruge tot: educație, sănătate, apărare, cultură, agricultură, industrie, valori, principii, reguli, tradiții … totul în democrație!

Când în creuzetul intelectual personal amestecați, claie peste grămadă, absolut tot: istorie, economie, societate, cultură, viață, moarte, iar singurul rezultate este URA … nu sunteți decât un biet nefericit! Fiți mai echilibrat, pentru că altfel nu sunteți cu nimic diferit de colegii dumneavoastră de parlament din USR și nou eclozatul REPER!

În această conjunctură deloc agreabilă, parafrazându-l pe marele Petre Țuțea, domnule Claudiu Târziu, sunteți doar un alt animal politic, care vine de nicăieri și merge spre nicăieri. Pentru că pur și simplu sunteți incapabil să vă racordați la realitate, la realitatea românească, fără să mai spun de realitatea globală.

Dacă nu ați aflat încă răspunsul la întrebarea: CE VOR ROMÂNII?, vă pot da câteva răspunsuri extrem de simple: vor lideri care să nu mai învrăjbească, vor să fie considerați  OAMENI, nu masă de manevră, vor să vadă proiecte care unesc, nu care separă pe criterii și convingeri atât de proaste cum aveți dumneavoastră, vor să se meargă înainte, preluând ce a fost bun în trecut, nu anulând iar și iar totul, acum și după puțina minte politică a lui Târziu, de la AUR.

Rămân la opiniile exprimat în urmă cu șapte luni, când am luat apărarea AUR atunci când a fost acuzat de antisemitism. Pentru că masa electorală AUR nu este decât o bucată din România, o țară cu oameni cu credință și iubire de semeni, dar care mai mereu este condusă de proști grămadă sau de intelectuali aroganți, lipsiți de măsură!

Ieșiți din transă, domnule Târziu!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.