RUSIA: Pentagonul a finanțat 30 de laboratoare biologice în Ucraina, o amenințare directă la adresa țărilor OCS

Pentagonul a finanțat activitățile a peste 30 de laboratoare biologice ucrainene care dezvoltă componente ale armelor biologice, ceea ce reprezintă o amenințare directă pentru țările membre ale Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO), a declarat astăzi Serghei Şoigu (foto), ministrul rus al Apărării,  citat de TASS.

„Aș dori în special să subliniez dovezile descoperite în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina. Documentele pe care le-am făcut publice demonstrează că Pentagonul a finanțat peste 30 de bio-laboratoare ucrainene. Cercetările extrem de periculoase au fost efectuate clandestin, cu participarea și îndrumarea experților din cadrul SUA”, a subliniat Shoigu, adresându-se unei întâlniri a șefilor apărării din statele membre SCO.

Potrivit acestuia, proiectul avea ca scop „dezvoltarea componentelor armelor biologice și testarea modalităților de destabilizare a situației epidemiologice”. „Astfel de activități reprezintă o amenințare directă pentru națiunile SCO”, a subliniat ministrul rus al apărării. – TASS

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, OCS, Război în Ucraina, Rusia. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la RUSIA: Pentagonul a finanțat 30 de laboratoare biologice în Ucraina, o amenințare directă la adresa țărilor OCS

 1. Anonim spune:

  Lucrurile sunt atat de evidente, dar locuitorii Americii de Nord si ai Europei sunt atat de orbi incat efectiv traim vremurile anticipate de Orwell si Huxley… Avand in vedere ca Dostoievski, in toate romanele sale, prevedea ca progresismul va invinge mereu, as fi curios, d-na Mateescu, daca dvs. mai vedeti vreo speranta…. La o intrebare similara domnul Tomozei, a spus ca (citez aproximativ): „da, speranta exista si nu trebuie sa ne-o pierdem niciodata”. In caz ca imi veti raspunde, va multumesc anticipat.

  • Câtă vreme suntem tributari intereselor euro-atlantice și ne aflăm poziționați geografic la umbra imperiului de la Răsărit, care-i departe de a reprezenta acea alternativă substanțială care să protejeze într-o manieră altruistă națiunile ortodoxe, în momentul când aceste două grupări imperialiste vor intra în conflict, România va fi strivită-n menghina intereselor și a deciziilor altora. Numai că înainte să ne ruineze careva din exterior, ne-am demolat singuri, bătându-ne joc de credința înaintașilor și părinților noștri și de tot ceea ce ne-a oferit bunul Dumnezeu în responsabilitatea și stăpânirea noastră. Nu-i suficientă trezirea românilor, dacă alegem să ne abonăm la un viitor făcut de alții, refuzând să ne proiectăm dincolo de ziua de azi, refuzând să evoluăm oricare ar fi obstacolele și oricare ar fi primejdia în care ne aflăm.
   Întrebați de speranță? Doar pe verticală! Nu scapă cine poate, ci doar acei care găsesc drumul către pocăința adevărată, Din acel moment, stimate domn, NU mai discutăm despre speranță, ci despre BIRUINȚĂ. Trebuie să-nțelegeți, că speranța este doar un prim anotimp și numai cu totul și cu totul excepțional salcâmii înfloresc a doua oară. A pune accente medii pe succese și pe înfrângeri nu e flegmatism și insensibilitate, ci însăși manifestarea înțelepciunii care nu este niciodată precoce. Totul este reparabil (dacă pătrundem miezul lucrurilor), după cum oricând putem compromite totul. Și-am remarcat aceste aspecte timp de peste 30 de ani câți au trecut de la lovitura de stat din ’89. Abonamente cu toate taloanele asigurate la linia succesului NU există! Luăm un viraj, dar câte mai urmează? Beția succesului, ca orice beție, este și ea dăunătoare în acest complicat și inevitabil raliu al desăvârșirii, al refacerii naționale. Dar nu mai puțin dăunătoare decât psihologia abandonului. În momentul când vom învăța să slujim credința, dreptatea și adevărul, atunci, prin lupta fiecăruia dintre noi, vom întreține și speranța. Restul… chiar nu mai contează!

 2. Din atitudinea lui Șoigu reiese că rușii se pregătesc deja să facă publice dovezile obținute în urma punerii sub sechestru a mai multor laboratoare biologice controlate de SUA care au funcționat nu numai în Ucraina, dar și în alte foste republici sovietice (Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Uzbekistan, Georgia etc.), studiind efectul anumitor tulpini de boli periculoase asupra grupurilor etnice – slavi, popoarele finno-ugrice, nativii din Caucaz și alte grupuri etnice care trăiesc și locuiesc Rusia. Mă întreb, oare ce fel de rapoarte ale serviciilor secrete ruse o fi primit Kremlinul, de s-a hotărât brusc să ridice colțul covorului sub care se ascunde atâta mizerie americană?! Aflăm curând!
  Mi-amintesc că în timpul vizitei sale în Europa din aprilie anul trecut, subsecretarul de stat al SUA pentru Afaceri Politice, Victoria Nuland, a fost invitat în mod repetat să vină la Moscova. Nu în cadrul unei întâlniri oficiale, ci pentru discuții cu ușile închise într-o comisie parlamentară despre activitățile laboratoarelor biologice. Cel puțin presa rusă trata subiectul Nuland și cel al bio-laboratoarelor în mod amănunțit, cu atât mai mult cu cât pentru Moscova, Victoria Nuland, reprezintă unul dintre arhitecții „Maidanului” de la Kiev, care a adus naziștii ucraineni la putere, vorbitoare fluent de limbă rusă, care a lucrat mulți ani la Ambasada SUA în Rusia, coordonând interacțiunea dintre Washington și echipa lui Boris Elțin. Întrebările pe care oficialii de la Kremlin ar fi vrut să le pună d-nei Nuland ar fi fost destul de pragmatice: motivul începerii acestor studii, cine le-a supravegheat și cine o mai face încă, de ce Statele Unite studiază în mod serios cele mai periculoase tulpini aplicabile și potrivite doar populațiilor slave și ce-și doresc americanii să obțină în urma unor asemenea cercetări… Mai mult, parlamentarii ruși aveau în mâini probe incontestabile ale unor astfel de activități, fiind pregătiți pentru un dialog constructiv. Foarte posibil, discuțiile ar fi putut conduce către încetarea ostilităților în Ucraina. Dar, din păcate, doamna Nuland a ignorat invitațiile venite de la politicienii ruși influenți pe care, de-altminteri, îi cunoștea personal.
  Mă întrebam atunci, care ar fi fost motivul refuzului de a dialoga? Se temea Casa Albă că orice discuție cu rușii despre bio-laboratoare va speria UE? Sau partea americană nu dorea să-și dezamăgească „partenerii” ucraineni, care, cu siguranță, știau destul de multe secrete referitoare la subiect, negociind prin spatele lor? Faptul că acum Șoigu iese la rampă mă determină să cred că orice convorbire, cu ușile închise, purtată în aprilie anul trecut cu Kremlinul ar fi putut fi văzută de către partea americană ca o recunoaștere tacită a faptului că laboratoarele sale erau cu adevărat implicate în ceva care ar fi amenințat bio-securitatea Europei. Am impresia clară, că motivele pentru care SUA nu s-au angajat în convorbiri au condus către o strângere susținută și continuă a dovezilor din partea serviciilor Federației Ruse și, fără îndoială, vor apărea în prim plan alte documente compromițătoare, care vor evidenția că americanii au ceva de ascuns și ceea ce ei țin strict confidențial ar putea fi foarte primejdios nu numai pentru inamicii lor, ci și pentru aliații lor. De astfel de „parteneri” avea România nevoie? Vai de capul nostru!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.