FOTO| China prezintă cele mai noi dotări militare terestre, aviatice, maritime și spațiale

Cea de-a 14-a Expoziție Internațională de Aviație și Aerospațială din China (Airshow China) 2022, va debuta marți, la Zhuhai, în provincia Guangdong. În premieră, la eveniment vor fi prezentate o serie de aparte vedetă, între care avioanele avioanele de luptă J-20 și Y-20 ale Forțelor Aeriene ale Chinei, care vor efectua și o serie de zboruri test pe aeroportul Zhuhai Jinwan. Airshow China 2022 va avea loc în perioada 8-13 Noiembrie. (Surse: Global Times, Xinhua)

Organizatorii Airshow China 2022 au anunțat că echipamentele prezentate în standuri sunt cele mai noi în domeniul performanțelor aeriene, maritime și spațiale, pentru fiecare domeniu fiind stabilit un program de demonstrații atât pentru public, cât și pentru experții care vor vizitat expoziția.

Forțele Aeriene ale Armatei Populare chineze de Eliberare (PLA) vor prezenta în premieră un sistem de arme laser montat pe vehicul, drone de diferite dimensiuni, rachete ale sistemului de apărare antiaeriană HQ-9B, precum și sistemul universal de apărare terminală HQ-11, care include un vehicul echipat cu rachete lansate vertical.

Tot în premieră, Forțele Aeriene PLA vor prezenta drone electronice de recunoaștere WZ-10 și KJ-500A, și un avion de avertizare timpurie KJ-500 dotat cu o sondă de realimentare în timpul zborului.

Compania de stat Aviation Industry Corp of China a adus în expoziție cele mai noi drone din seria Wing Loong, Wing Loong-3, de mari dimensiuni, cu o rază de acțiune și rezistență foarte mari.

La rândul lor, compania China Electronics Technology Group Corp promovează radarul de observare AESA SCL-18, capabil să monitorizeze sateliții de recunoaștere aflați pe orbite joase, iar China Aerospace Science and Industry Corp prezintă un sistem integrat de luptă pentru apărarea maritimă de tip container, care poate lansa o varietate de rachete anti-navă.

În ceea ce privește oferta maritimă, China State Shipbuilding Corp promovează o serie de nave de război disponibile pentru export, de bărcile cu rachete din clasa 60 de metri, denumite pește-spadă, la corvete din clasa 1.000 de tone și clasa 2.000 de tone, fregate din clasa 4.000 de tone și distrugătoare din clasa 6.000 de tone.

Nu în cele din urmă, Airshow China 2022 va prezenta multiple arme și noi tipuri de echipamente militare, care acoperă toate domeniile de luptă, de la terestru, aviatic, maritim și aerospațial.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Problema Taiwan, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.