Naiva și iresponsabila Maia Sandu atacă patru țări și democrația internă!

Micuța și fragila Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, se dovedește a fi nu doar naivă și iresponsabilă, ci un pericol pentru propriul popor, pentru propria țară. Într-o singură declarație, Maia Sandu a atacat patru țări și sistemul democratic intern: Rusia, Belarus, Serbia și Muntenegru, doar pentru că actorul sinucigaș de la Kiev, Volodinir Zelensky, i-a trimis un document pregătit de serviciilor de informații ucrainene (sîc!). Potrivit declarațiilor de ieri … “Prin acțiuni violente, mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău.”

Cine este curios să lectureze derapajul președintelui de la Chișinău, o poate face AICI, cu precizarea că ieșirea de ieri a Maiei Sandu poate reprezenta o demonstrație clasică de predare de bună voie în mâinile și interesul partenerilor strategici: SUA și UE.

Succint, Maia Sandu a primit ordin să atace Rusia și Belarus – țări deja vizate de Occidentul colectiv, dar și Serbia și Muntenegru – țări care prin intermediul liderilor lansează public apeluri la reținere și dialog, în cadrul războiului din Ucraina. Ce interes are Republica Moldova să declanșeze dispute diplomatice cu Serbia și Muntenegru? Absolut niciunul! Nu au granițe comune, nu au relații economice speciale. Mai mult, între Republica Moldova și cele două țări se află România, unde Iohannis, Ciucă, Aurescu și invizibilul Tîlvăr (de la Apărare), apără nu doar poporul român, ci toată Europa, mai ceva decât o face Ucraina.

Prin urmare, doamna Sandu a primit un mesaj în plic, pe care l-a citit, exact la Iohannis, considerându-se informată și brusc … clarificată!

Nimic din mesajul președintelui Maia Sandu nu a lăsat să se înțeleagă că fie și o singură persoană, parte în “mai multe forțe interne, dar în special pe grupări criminale”, ar fi fost reținută pentru cercetare.

Aici este făcut pasul și mai grav, președintele Republicii Moldova atacând inadmisibil sistemul democratic intern, odată ce vorbește despre ‘așa-numita opoziție’, “care ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”. Micuța Maia Sandu este deranjată de opoziție, de critici, de presa și Internetul care nu se aliniază așa cum trebuie, de absolut oricine și orice.

Ori spui Maia Sandu, ori spui Volodimir Zelensky, tot una. La Kiev a fost impusă dictatura personală a unui actor-porno dirijat de SUA, la Chișinău urmează să fie impusă dictatura unei pasionate de “Societatea deschisă” pe model Soros: dictatură cu etichetă democratică.

“Siguranța cetățenilor și securitatea țării este preocuparea noastră principală și în continuare vom face tot ce este necesar pentru a ne proteja statul și cetățenii, pacea și ordinea publică. Vreau să vă rog să rămânem vigilenți, să fim atenți și să credem informațiilor oficiale, pentru că cea mai agresivă formă de atac este atacul informațional”, a declarat Maia Sandu.

Pe scurt: ordine, gura închisă, nu mai gândiți cu propria minte, liber, pentru că trebuie înghițite informațiile oficiale!

Ce se întâmplă la Chișinău? De unde pasiunea asta pentru dictatură? De unde pornirea asta sinucigașă de a lansa atacuri la adresa altor țări, potrivit intereselor occidentale, nicidecum ale Republicii Moldova? Odată deschisă lista, ce altă țară urmează să fie vizată de președinta Maia Sandu?

Această nouă realitate derivă din incapacitatea de asigurare a minimului nivel de trai decent, incapacitate deja demonstrată de puterea reprezentată de Maia Sandu, protejată de partenerii strategici. Rateul guvernului Gavrilița (demisionar la ordin, la 10 Februarie a.c.) este rateul Maiei Sandu, la fel cum tot Maia Sandu este responsabilă pentru scăderea nivelului de trai din republică, din ultimul an.

Cineva în măsură la Chișinău, ar trebui să îi aducă aminte și să o ajute pe doamna Maia Sandu să înțeleagă că, potrivit Constituției – Art. 11(1), “Republica Moldova proclamă neutralitatea sa permanentă.”

Dacă la București avem un președinte, guverne, judecători, procurori, care nu dau doi bani pe Constituția României, de ce nu ar face la fel și Maia Sandu, la Chișinău cu Constituția Republicii Moldova?
În fond, protecția și susținerea puterilor de la București și Chișinău vin din aceeași direcție: Occidentul colectiv, chiar dacă este o protecție și susținere în nume personal, nu pentru cele două țări și oameni.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, România, România - R. Moldova, Rusia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Naiva și iresponsabila Maia Sandu atacă patru țări și democrația internă!

 1. Mihaela Seghedin spune:

  Ea face ce-i zice Georg Soroș!Globalistă!

 2. Alexandru spune:

  Domnule Dan, opinia mea este că se încearcă acoperirea incompetenței administrative și politice ale actualei conduceri din Moldova, cu grave repercusiuni asupra nivelului de trai al cetățenilor moldoveni, dar și atragerea României și țărilor NATO în actualul conflict armat din Ucraina
  În rest, o persoană ghidonata de Soros, fiind de notorietate întâlnirile private cu fiul acestuia în câteva rânduri existând filmări și poze
  Pe mine mă îngrozește mentalitatea unora că această persoană ar putea reprezenta liantul dintre România și Moldova, respectiv aceasta să fie viitorul președinte al nației române reîntregite
  Și o spun din perspectiva unei persoane care locuiește la granița cu Moldova, respectiv fac cumpărături diverse de la cei care vin în piețele noastre să își vândă produsele ocazie cu care discutăm și alte aspecte

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.