Cazul Ion Georgescu | Execuție cu repetiție în PSD-Ciolacu

O scurtă introducere …

Marcel Ciolacu (PSD) preia mandatul de premier al României, la data de 15 Iunie 2023. La mai puțin de o lună, explodează scandalul “azilele groazei”, soldat cu demisia Gabrielei Firea (PSD) din fruncția de ministru al Familiei, la data de 14 Iulie 2023. Urmează “explozia GPL”, la data de 26 August 2023, soldată cu excluderea din PSD a primarului de Crevedia, Florin Petre, și suspendarea din PSD a primarului din Caracal, Ion Doldurea. Apoi, “cazul Buzatu”, unde liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, este reținut de procurori, la data de 23 Septembrie 2023, fiind ulterior exclus din PSD, iar fosta soție, Senatorul Gabriela Crețu, de care este despărțit de 23 de ani, este suspendată din PSD. Nu în ultimul rând, avem “cazul Mioveni”, în care primarul Ion Georgescu este reținut de procurori, la data de 4 Octombrie 2023, sub acuzația de trafic de influență, iar în numai câteva ore este exclus din PSD.

Toate aceste evenimente produse după ce Marcel Ciolacu a devenit premier au un fir roșu: toți cei vizați sunt lideri PSD cu vechime, cu experiență și influență în partid. De asemenea, în toate cazurile, a existat o grabă în excluderea din partid (cu excepția Gabrielei Firea), fiind astfel demonstrată intenția de epurare a PSD-Ciolacu. Grav, în toată această grabă de a exclude membri influenți, este ante-pronunțarea vinovăției prin excluderea din partid.

Cazul Mioveni – Demonstrația unei execuții cu intenție!

Din capul locului, arăt că sunt unul dintre prietenii primarului Ion Georgescu. Îi cunosc familia. Îi cunosc bine caracterul. Este unul dintre aleșii (zeci de aleși!) din Județul Argeș care au avut de pătimit FĂRĂ VINĂ în perioada BI-TRI-nomului (vezi teroria lansată de Ion Cristoiu), om care a trecut și ieșit în viață din stalinismul impus sub Băsescu-Coldea-Kovesi.

În cele ce urmează nu voi scrie despre ce a realizat primarul Ion Georgescu la Mioveni. Asta știu bine toți argeșenii. Voi scrie, însă, despre REFERATUL întocmit de procurorii DNA, în baza căruia primarul a fost reținut 24 de ore, iar ulterior a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Cele 15 pagini ale REFERATULUI sunt O INEPȚIE JURIDICĂ, acceptată de Tribunalul Argeș din motive pe care doar judecătorii le pot explica! O inepție, pentru că în 15 pagini nu există NICIO PROBĂ care să demonstreze TRAFICUL DE INFLUENȚĂ, necum luarea de mită (așa cum s-a urlat în presa la ordin de la București).

E execuție, pas cu pas …

Potrivit REFERATULUI întocmit de Procurorul șef serviciu Ștefan Marius-Ionel și Procuror Argeșanu Nicolae, înaintat Tribunalului Argeș, la data de 5 Octombrie 2023, ora 18:45, primarul Ion Georgescu a fost reținut de organele de urmărire penală din cadrul DNA Pitești, pentru 24 de ore, începând cu data de 5 Octombrie 2023, ora 01:05. Adică, la o oră și cinci minute după miezul nopții!

Dosarul în cauză, potrivit documentului, în copie certificată, are 333 pagini! STOP!

Dacă reținerea s-a făcut la data de 5 Octombrie 2023, ora 01:05, adică la o oră după intrarea în data de 5 Octombrie 2023, când au avut timp procurorii să ia declarații martor pentru două persoane, în data de 5 Octombrie 2023 și să întocmească cele 333 de pagini ale dosarului penal?

Matematica și logica ne arată că aceste acțiuni s-au produs între orele 01:05 și 18:45, când a fost semnată adresa către Tribunalul Argeș. Adică, în 15 ore, din care minim 7 a fost noapte (pag. 2/16, 3/16).

Un trafic de infuență care nu s-a produs

Din REFERATUL procurorilor reiese în mod clar că primarul Ion Georgescu nu avea de ce să producă acțiunea de trafic de influență, câtă vreme cel pe care ar fi trebuit să îl influențeze era membru al familiei (pag. 3/16). Mai mult, din cele prezentate în REFERAT este probat traficul de influență produs de procurori care subliniază în document pasaje convenabile, cu potențial capăt de acuzare la adresa primarului Ion Georgescu, dar nu evidențiază declarații clare ale lipsei totale de interes a primarului pentru un beneficiu sau câștig oneros.

Spiritism, ficțiune și lipsă de probe

Întregul dosar al procurorilor DNA Pitești este bazat pe declarațiile lui Nicolae Valerică, denunțător, care în mod evident se face vinovat de dare de mită, acțiune care nu apare în REFERAT! Cum este posibil?

Însă, ce uimește în REFERATUL procurorilor este capacitatea acestora de a vedea ceea ce nu se vede, de a înțelege ceea ce nu se exprimă, de a interpreta ceea ce în mod evident nu poate fi probat. În acest sens, pagina 9/16 este o lecție de cum nu se face un probatoriu:

“(…) NICOLAE VALERICĂ: Deci, țineri minte că noi doi când am venit la dumneata și am zis: “Domnu’ primar, ce mă costă eu … spuneți și eu … e copilu’ meu și e rezolv.” Nu știu dacă vă aduceți aminte de discuția …
n.n. – La această afirmație Georgescu Ion are o reacție fizică/comportamentală, respectiv dă din cap în semn de aprobare. (…)
“NICOLAE VALERICĂ: Nu, ascultați-mă! Eu vă spun dor atât: “Domnu’ primar, este bine 30.000 de euro?” Dumneavoastră ați zis … ați dat din cap în sensul că ad și eu atunci în decembrie am venit și v-am dat aia 10.000 de euro. Și diferența am zis …“când rezolvăm v-aduc diferența de 20.000”.
n.n. – La această afirmație Georgescu Ion nu are nici o reacție fizică/comportamentală, respectiv dă din cap în semn de aprobare.
NICOLAE VALERICĂ: Deci, rugămintea mea … dacă considerați că este valabilă oferta mea, eu vin și vă aduc și diferența.
n.n. – La această afirmație Georgescu Ion dă din cap în semn că “NU”
GEORGESCU ION (numele apare eronat în REFERAT, pentru că Nicolae Valerică, continuă insistent): Dacă considerați că nu se mai poate …
n.n. – La această afirmație dă Georgescu Ion dă din cap în semn că “NU”.”

Fiind înregistrare ambientală, cum pot justifica procurorii DNA aceste note (n.n.) din REFERAT, prin care explică gesturi, atitudini, reacții, răspunsuri? Cum poate un judecător să admită astfel de probe și să trimită o persoană în arest, pe astfel de probe?

La pagina 10/16, din nou, procurorii DNA demonstrează capacități paranormale, în procesul de urmărire ambientală:

“NICOLAE VALERICĂ: Păi, î… în decembrie v-am dat 10 mii de euro, < moment în care Georgescu Ion dă din cap în semn afirmativ > în contul la ce discutasem noi
GEORGESCU ION: < se ridică de pe scaun > Nu m-am așteptat că trebuie să plec la București cu ăla bătrânu’, îl transfer acuma.
NICOLAE VALERICĂ: Am înțeles, da.
GEORGESCU ION: < Revine și se așază pe scaun >.”

Dispune DNA Pitești de un serviciu de clarvăzătoare, de văzători prin pereți, de specialiști pregătiți în note colective (n.n. – nota noastră) cu valoare juridică?

Punga cu bani nu este mită, nici trafic de influență

La pagina 11/16 din REFERAT se arată, deși nu este menționat clar când și în ce circumstanțe, că:

“În momentul în care au apărut ofițerii de poliție, punga cu cei 10.000 de euro se afla în posesia numitului Nicolae Valerică.
Dacă știam că denunțul a fost formulat de numitul Nicolae Valerică le-aș fi spus ofițerilor de poliție că a venit să mă mituiască (s.n.)

Iată cum, tocmai în REFERATUL procurorilor clarvăzători ai DNA Pitești scrie, negru pe alb, că asupra primarului Ion Georgescu nu au fost găsiți banii pentru care este acuzat că a făcut trafic de influență, că aceștia se aflau la denunțătorul Nicolae Vasilică! Un denunțător pe ale cărui declarații și fapte se bazează și acuză procurorii, lipsiți de orice probă, fie ea și ambientală.

Probe care demonstrează intenția de execuție publică

Chiar și așa, ca mijloace de probă administrate în cauză (pag. 12/16), sunt menționate o declarație de martor din 12 Iulie 2022, apoi una din 18 Septembrie 2023 (dată la care pot presupune că a fost pus în mișcare mecanismul de executare a primarului Ion Georgescu – n.m.), declarațiile din 5 Octombrie 2023 etc., și un proces verbal din 5 Octombrie 2023 (!!!) referitor la concursul organizat de spitalul orășenesc Mioveni.

Că s-a dorit o execuție publică o dovedește “procesul verbal din 4.10.2023 de percheziție corporală a lui Nicolae Valerică și de percheziție a autovehiculului”, prezentat în probatoriu. Pe înțelesul tuturor, Nicolae Valerică a fost un instrument preparat și folosit de procurori.

În REFERATUL procurorilor DNA Pitești nu stau în picioare nici afirmațiile conform cărora primarul Ion Georgescu “a acceptat promisiunea oferirii de către Nicolae Valerică a sumei de 30.000 de euro, din care a primit efectiv în luna decembrie 2022 suma de 10.000 de euro”. De ce? Pentru că nu există nicio probă care să dovedească primirea, nici la data, nici în valoarea menționată. (pag. 12/16)

Cu toate cele prezentate mai sus, procurorii l-au acuzat pe primarul Ion Georgescu că “a săvârșit infracțiunea reținută de traffic de influență”, că “își lua măsuri de precauție pentru a nu fi depistat de organele de anchetă”, motiv pentru care “privarea de libertate a lui Georgescu Ion este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”. (sublinierile aparțin procurorilor DNA Pitești, pag. 14/16).

Și pentru ca totul să fie cât se poate de clar că primarul Ion Georgescu a fost o țintă politică, un ultim citat din profesioniștii procurori DNA Pitești, care își argumentează în acest fel necesitatea arestării:

“(…) odată pus în libertate, inculpatul ar comite noi fapte penale ori ar declanșa reacții puternice în rândul opiniei pubice, determinate de fapte pentru care este cercetat în prezent (…)” (sublinierile aparțin procurorilor DNA Pitești, pag. 15/16)

Punct și de la capăt!

Într-un stat civilizat, un REFERAT de nivelul celui semnat de Procurorul șef serviciu Ștefan Marius-Ionel și Procuror Argeșanu Nicolae, ar fi fost respins de instanță, pentru LIPSĂ DE PROBE!

Dar, revenind la firul roșu care leagă toate cazurile din ultimele luni, soldate cu excluderi și suspendări din PSD-Ciolacu, avem demonstrația că România a revenit la execuțiile politice publice, la anularea prezumției de nevinovăție și epurarea PSD-Ciolacu de absolut toți cei care, sub o formă sau alta, se ridicau cu mult prea mult peste nivelul bruxelizatului logoreic Marcel Ciolacu.

PS – prietenește, omului bun Ion Georgescu îi recomand să schimbe avocații, indiferent cât de mult s-a dorit să fie înghesuit pe noile culoare de execuție ale DNA-PSD-Ciolacu!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.