Liliputani dictatori, la răspântia Istoriei

Incapabili să înțeleagă că sunt simple unelte ale globalismului aflat în moarte clinică, ținut în viață de ultimele războaie proxi inițiate de SUA în complicitate cu UE, președinții Volodimir Zelensky – Ucraina și Maia Sandu – Moldova se comportă în spiritul „Societății Deschise” promovat de Soros: dictatorial, rasist, xenofob!
Zelensky și Sandu sunt imaginea corectă a birocrației de Bruxelles. O imagine din care a fost eradicată transparența, dialogul, echilibrul și democrația în care majoritatea se impune, ținând cont și de opțiunile minorităților politice, etnice, religioase.
Modelul occidental promovează și încurajează cenzura, abuzul, lipsa de transparență.

Noua implozie democratică de la Chișinău, trădează disperarea guvernului Maia Sandu, o păpușă care a ajuns să fie convinsă că a fost aleasă de votanții Republicii Moldova – nu de laboratoarele euro-atlantice, că reprezintă soluția perfectă pentru poporul Republicii Moldova – deși a pierdut încrederea electorală, că prin soluțiile impuse sub guvernările sale transformă țară într-una europeană – deși nu face decât să crească euroscepticismul!

Sub nicio formă, metodele aplicate la Chișină nu au legătură cu democrația, ci cu dictatura personală. O dictatură pe final de drum, pentru că, într-o lumea reală și normală, liberă și democrată, Zelensky și Sandu nu au cum să fie realeși în funcție, la fel cum partidele care îi susțin nu au cum să mai câștige guvernarea.

Problema este însă ca și rezolvată, câtă vreme din Ucraina și Republica Moldva a fost eradicată democrația, instituțiile statului au fost subordonate președintelui, iar din parlamente au fost evacuate grupările de opoziție. Din această perspectivă, cele două țări sunt noul model democratic promovat de SUA și UE, entitățile care asigură protecția și resursa pentru supraviețuire a celor două personaje din spectacolul de teatru de păpuși al estului european.

În Decembrie 2022, când șase posturi de televiziune din Republica Moldova au pierdut dreptul de emisie, președintele Maia Sandu a declarat că „decizia vine să protejeze spaţiul informaţional naţional şi să prevină dezinformarea”, pe fondul războiului din Ucraina.

În Octombrie 2023, după ce alte șase posturi de televiziune și 31 de site-uri au fost închise, Maia Sandu a declarat (ieri) că „pot să prespun că face parte din răspunsul autorităților Republicii Moldova de a proteja statul și de a proteja democrația (…) de încercările de interferență din partea Federației Ruse”. Care democrație?

Când un președinte „prespune”, exact cu o săptămână înaintea unui scrutin electoral, este o intenție! La fel ca în Decembrie 2022, Maia Sandu cauționează un nou abuz politic, tolerat politic de SUA și UE, în disperare de situație. Criticile organizațiilor de media nu au niciun efect, oricât întemeiate sunt.

Duminică, 5 Noiembrie a.c., sunt programate alegeri locale în toată Republica Moldova. În ultima săptămână de campanie electorală, vocea opoziției a fost din nou sugrumată, sub pretextul interferențelor ruse, nedemocratice, în timp ce interferențele la fel de abuzive ale occidentului sunt … democratice.

Nu există deosebire între finanțarea rusă a mass media și finanțarea europeană sau americană. În ambele cazuri, mass media nu este liberă, nu se exprimă liber, ci la ordin, de oriunde vine acesta. Și într-un caz și în celălalt, suntem în opțiune nedemocratică și abuzivă, pentru că absolut niciuna nu exprimă ideile și nevoile reale ale cetățenilor din Republica Moldova, ci o mizerabilă propagandă.

Maia Sandu a pierdut de multă vreme contactul cu realitatea, cu lumea normală, în care este permis punctul de vede contrar.

În ultimul an din mandatul prezidențial, promovata și protejata fățișă a mecanismelor Soros oferă o nouă lecție de încălcare a drepturilor și libertăților, inclusiv a dreptului la libera exprimare. Ce mai urmează oare, în țara aflată la răspântia Istoriei?

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Din arhive, Din presa moldovenească, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Republica Moldova, Rusia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Liliputani dictatori, la răspântia Istoriei

  1. Rasvan Roceanu spune:

    Dictaturile sunt mai mult decat acceptabile, chiar prietene, daca (sau atata timp cat…), servesc interesele noastre, adica ale UE si SUA.
    Vezi studiu de caz Azerbaidjanul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.