Fâșia Gaza și statutul criminal al Occidentului!

Priviți imaginea. Care este diferența dintre Fâșia Gaza și zonele de conflict din Ucraina? Absolut niciuna! Dar … pentru că este Israel nu este Rusia, pentru că palestinienii nu sunt ucraineni, în fața genocidului din Fâșia Gaza se tace! Întreaga lume rămâne pasivă.

În fața genocidului israelian produs la ordinul lui Benjamin Netanyahu, protejat de SUA și UE, reacțiile întregii lumi se rezumă la declarații complice. Este cel mult un murmur, inclusiv din partea țărilor musulmane, fie ele sunite sau șiite.

Imagiile din Gaza sunt terifiante. Nu suficient, însă, pentru a pune capăt plăcerilor criminale ale lui Netanyahu, americanilor și europenilor care îi susțin, americani și europeni care au finanțat inclusiv gruparea teroristă Hamas.

Întreaga lume este complice la crimele de război produse de Israel în Gaza și Cisiordania. Întreaga lume privește pasivă la barbarismul israelian, soldat zilnic cu sute de morți: copii, femei, bâtrâni, vinovați că s-au născut în vecinătatea altor criminali.

Potrivit reprezentanților ONU, în perioada 7 Octombrie – 13 Noiembrie a.c., numărul persoanelor ucise în Fășia Gaza ajunsese la 11.078, din care peste 4.000 copii, iar dintre aceștia sute de bebeluși. 
Potrivit Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), în Fâșia Gaza se află aproximativ 50.000 de femei însărcinate, dintre care 5.522 sunt așteptate să nască în această perioadă. 
De partea cealaltă, tot ONU a informat că israelienii au raportat 47 de soldați uciși, de la începutul operațiunilor terestre.
Organizația Mondială a Sănătății informează că, începând cu data de 7 Octombrie a.c., Israelul a produs peste 235 de atacuri asupra infrastructurii medicale din Gaza, mai mult de o treime din cele 35 de spitale din zonă și aproape două treimi din clinicile de sănătate fiind închise, facilitățile funcționale rămase rămânând cu mai puțin de o treime din personalul și resurse.

Mii de copii palestinieni inocenți au fost omorâți din plăcerea de a omorî, așa cum benzile criminale ucrainene, tolerate de Kievul lui Zelensky au omorât copii și mame împușcați în cap în Donbasul Ucrainei, doar pentru că erau rusofoni.

Când Rusia a intervenit, după opt ani de eșuate negocieri: Acordul Minsk 1 și 2, Rusia a devenit agresoare, invadatoare. Da, Rusia a invadat Ucraina. Nu, nu din plăcerea unui război, ci pentru a proteja o comunitate de oameni pentru care Occidentul colectiv a manifestat o indiferență criminală. Exact cum, de șapte săptămâni, Occidentul colectiv manifestă o indiferență criminală în fata genocidului și invaziei israeliene din Fâșia Gaza și Cisiordania.

Dubla măsură cu care SUA și UE tratează acțiunile criminale ale Israelului demonstrează ipocrizia și statutul criminal al occidentului, același Occident care, așa cum am arătat, a instigat, provocat și împins Ucraina în război cu Rusia.

Trăim într-o lume criminală, condusă de criminali, care vomită zi de zi baliverne despre democrație, drepturi, libertăți! O lume cu instituții internaționale impotente, la rândul lor complice la crimele de război și infanticidul din Gaza. O lume barbară, la fel cum a fost în toate epocile. Vechea ordine mondială se prăbușește în marea de sânge din Fâșia Gaza. Noua ordine mondială se ridică din aceeași mare de sânge.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Din arhive, Europa, Fâșia Gaza, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Fâșia Gaza și statutul criminal al Occidentului!

 1. Alexandru spune:

  Scuze, dar China prin poziția adoptată nu contribuie la acest masacru?
  Nu de alta dar o mare putere cum este China ar trebui să intervină mai energic și, împreună cu țările BRICS dar și cu cele ce așteaptă să adere, să aibă o atitudine de opoziție și să împiedice aceste crime.
  Până când nu se va lua atitudine fermă nu vom vedea Israel renunțând.
  Părerea mea

  • Dan Tomozei spune:

   Dacă citiți corect și integral, observați că nu cauționez absolut pe nimeni. Dar, discutând aplicat pe China, această țară are cea mai clară și fermă voce publică împotriva demenței declanșate de Israel în Gaza, după atacul Hamas.

 2. bloju spune:

  ati descris exact !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.