FOTO | Tim Cook a inaugurat al 47-lea magazin Apple din China

Corporația Apple a inaugurat, ieri, cel de-al optulea magazin din Shanghai și al 47-lea din China, la eveniment fiind prezent Tim Cook, directorul executiv Apple. Situat pe Strada Nanjing Vest din centrul Shanghaiului, în apropiere de Templul Jing’an, în nucleul comercial și turistc al metropolei. „Pentru lanțul de aprovizionare Apple, cred că nu există un loc mai important decât China”, a declarat Tim Cook.

Inaugurarea noului magazin, cu o suprafață de 3.835 de metri pătrați și o investiție de 83,4 milioane yuani (11,61 milioane USD), a fost făcută în cadrul unui concert susținut de o parte din membrii Orchestrei Simfonice din Shanghai. Noul magazin este al doilea cel mai costisitor din lume, după cel deschis pe Fifth Avenue în New York (SUA).

Potrivit presei chineze, Apple încearcă să își extinde operațiunile pe piață chineză, în condițiile creșterii concurenței din partea mărcilor locale precum Huawei și Xiaomi. În primele șase săptămâni din 2024, vânzările IPhone din China au scăzut cu 24%, conform datelor prezentate de Counterpoint Research, fiind pe locul patru, după trei mărci chineze: Vivo, Huawei și Honor.
În magazinul oficial Apple, de pe platforma chineză de comerț electronic Tmall, prețul celui nou iPhone 15, cu 128G, a ajuns la 4.999 de yuani (694,37 USD), mult mai ieftin decât pe site-ul oficial al Apple (5.999 yuani/833,31 USD), mișcare considerată o mativație pentru a atrage mai mulți consumatori chinezi pe canalul online.

Tim Cook se află pentru a treia oară în China, în ultimul an, programul din următoarele zile incluzând participarea la Forumul de Dezvoltare din China (CDF), care va începe duminică, la Beijing, și la Forumul Boao pentru Asia, programat pentru perioada 26-29 Martie la Boao, provincia Hainan.

CDF este un eveniment anual la nivel înalt găzduit de Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare al Consiliului de Stat și Guvernul Chinei, șa care participă o serie de directori executivi ai celor mai mari companii globale.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la FOTO | Tim Cook a inaugurat al 47-lea magazin Apple din China

  1. trustlink.ro spune:

    Intelegere importanta si sustinere puternica pentru piata chineza! Vad ca Apple isi extinde operatiunile in China cu incredere si entuziasm, fapt ce demonstreaza importanta pe care o acorda acestei piete in continua crestere. Este impresionant sa vad toate eforturile depuse, incepand de la investitii pana la evenimente de anvergura, pentru a consolida relatia cu consumatorii din China. Este o initiativa excelenta sa va indreptati atentia si catre piata online, pentru a face produsele dumneavoastra mai accesibile. Felicitari pentru deschiderea celui de-al optulea magazin din Shanghai si mult succes in continuare!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.