După 200 de zile, omul oraș s-a întors. Pentru o vreme

Primarul Ion Georgescu s-a întors la Primăria orașului Mioveni, după 200 de zile în care a fost târât într-un dosar de epurare politică în interiorul PSD-ului condus de Marcel Ciolacu.
Am arătat că și în cazul Ion Georgescu am asistat la o execuție cu repetiție în interiorul PSD, în care Ciolacu a dispus un program în care s-a dorit eliminarea liderilor cu vechime în partid, care aveau o voce de neconstestat în teritoriu, oameni care aveau experiența și anvergura necesare pentru a semnaliza erorile de direcție din interiorul și de la vârful partidului.

De ieri, domnul Ion Georgescu a revenit în biroul de primar al Orașului Mioveni. Ceea ce trebuia să se întâmple încă din 4 Octombrie 2023 (când a fost reținut în urma unui flagrant ratat din toate punctele de vedere procedurale), se întâmplă abia acum: dosarul în care primarul este acuzat de luare de mită fără ca să existe probe sau martori va merge în judecată, urmând ca abia la finalul procesului instanța să decidă dacă există o vinovăție.

Însă, scopul politic urmărit a fost atins. Primarul Ion Georgescu a fost scos din viața politică, a fost pus în imposibilitatea de a mai candida pentru un nou mandat de primar. Totul după ce un delator, fost prieten, l-a târât într-un dosar mizerabil construit de o mână de procurori incompetenți, susținuți de judecători aliniați culoarelor devenite celebre în perioada trinomului: Coldea-Kovesi-presă.

În perioada de 200 de zile, 4 Octombrie 2023 – 23 Mai 2024, viața, destinul, sănătatea unui om au fost grav afectate de pornirile bolnăvicioase ale unui sistem politic și juridic similare perioadei staliniste. Privarea de libertate, privarea accesului la serviciile de sănătate, privarea dreptului de a lua legătura cu prorpria familie, fac parte din metodele regimurilor totalitare. Ori toate acestea s-au întâmplat și continuă să se întâmple în democrația de paradă în care un Klaus Iohannis și un Marcel Ciolacu sunt liderii României, țară care face un titlu de glorie că este parte a Uniunii Europene.

Îmi place să mă consider unul dintre pritenii omului Ion Georgescu, o raritate de modestie, bunătate, înțelegere a realităților care zdrobesc administrația locală și viața politică din România, un om pe care îl cunosc. Sunt motive pentru care nu am rețineri să vorbesc public despre nedreptatea la care a fost supus în primul rând în cadrul propriului partid, de propriul lider, Marcel Ciolacu, un individ lipsit de educație, de morală și scrupule, prin slugarnicii care s-au grăbit să dispună sancțiuni și excluderi!

De ieri, 23 Mai, până la desemnarea noului primar al orașului, ca urmare a alegerilor din 9 Iunie 2024, Ion Georgescu va mai conduce destinele orașului Mioveni. Faptul că va încheia mandatul în biroul pe care l-a slujit zeci de ani este o palidă recompensă oferită de soartă. Nimic, însă, nu va putea să dea înapoi cele 200 de zile de privare de drepturi și libertăți, de umilință și de cătușe aplicate unui om care NU A FOST DOVEDIT VINOVAT!

Singura vină a domnului și primarului Ion Georgescu a fost și rămâne aceea că este un OM care crede în oameni, care crede în cuvânt și în onestitate. Pentru că dacă cohorta de slugarnici condusă de Marcel Ciolacu ar fi cerut, sunt convins că Ion Georgescu ar fi făcut pasul în spate pentru a lăsa noul PSD să promoveze noua elită care se va confrunta cu realitatea la alegerile locale din 9 Iunie.

Insist să arăt ce am scris în Octombrie 2023. Cele 15 pagini ale REFERATULUI sunt O INEPȚIE JURIDICĂ, acceptată de Tribunalul Argeș din motive pe care doar judecătorii le pot explica! O inepție, pentru că în 15 pagini nu există NICIO PROBĂ care să demonstreze TRAFICUL DE INFLUENȚĂ, necum luarea de mită (așa cum s-a urlat în presa la ordin de la București). Vezi textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.