China reflectată în presa de la Bucureşti – 19.05.2011

EVENIMENTUL ZILEI – Oraşele în care nu stă nimeni. Care este adevărata lor problemă

Analistul economic Nouriel Roubini spunea de curând: Chinezii au construit enorm. Numai că acum au blocuri goale, aeroporturi pustii şi autostrăzi către nicăieri. Toate aceste proiecte duc la investiţii neperformante.
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – China se apropie de o criză de electricitate

Provinciile chinezeşti îşi raţionalizează consumul de electricitate în condiţiile în care creşterea puternică a preţurilor la cărbune pune presiune asupra companiilor producătoare de energie, evidenţiind dificultăţile întâmpinate de cel mai mare consumator de energie al lumii pe fondul majorării preţului la carburanţi la nivel mondial, scrie Financial Times. (…) .
Textul integral AICI

GÂNDUL – A murit Ming Ming, cel mai bătrân urs panda din lume

Ming Ming , cel mai bătrân urs panda, a murit pe data de 7 mai, însă Centrul chinez pentru protecţia urşilor panda a făcut public acest lucru abia ieri. Ursoaica Ming Ming a murit la vârsta de 34 de ani, înregistrând o vârstă record atât pentru urşii panda captivi, cât şi pentru cei care trăiesc în sălbăticie, anunţă BBC. (…) .
Textul integral AICI

EVENIMENTUL ZILEI – Pepenii chinezeşti explodează pe câmp

Fermierii chinezi din Jiangsu nu mai au linişte, pentru că pepenii lor explodează „ca minele”, din senin. Experţii spun că pepenii au fost stropiţi cu un aditiv care le grăbeşte creşterea, folosit şi în SUA.
Textul integral AICI

FINANCIARUL – China aruncă în aer preţurile la materii prime: cupru +35%, cauciuc +89%, platină +30%

(…) … Barometrul pietei metalelor de baza a reactionat la fiecare semn de redresare mondiala, un rol major jucandu-l China, al carei apetit nu cunoaste limite. In mai 2010, cuprul era cotat cu 8.000 $/tona, pentru ca in urmatoarele doua luni sa piarda 2.000 $, ca apoi sa incheie anul la 9.960 $/tona. Adica un avans de peste 35% pe an. … (…) .
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – Lupii tineri ai economiei mondiale vor avea poziţii dominante până în 2025

(…) … „Până în 2025, şase mari economii emergente, Brazilia, China, India, Indonezia, Coreea de Sud şi India, vor contribui cu mai mult de jumătate la creşterea mondială, iar sistemul monetar internaţional nu va mai fi dominat, probabil, de o singură monedă”, se arată în raport. … Oficiali din China, Brazilia şi Turcia s-au folosit de scandalul în care este implicat Strauss-Kahn pentru a cere ca succesorul acestuia să fie ales după merit, şi nu după naţionalitate, scrie Washington Post. … Miniştrii pentru afaceri externe din China şi Brazilia au declarat că a venit timpul să se pună capăt „acordului dintre domni” convenit la sfârşitul celui de-al doilea război mondial care garantează pentru Europa postul de director general al FMI. … Banca Mondială arată că autorităţile din China au început deja internaţionalizarea yuanului, prin dezvoltarea unei pieţe în străinătate pe care tranzacţiile se fac în moneda chineză şi prin încurajarea folosirii yuanului în tranzacţiile comerciale internaţionale. (…) .
Textul integral AICI

FINANCIARUL – Japonia, Germania, Serbia si Cehia – tarile cu cel mai sigur internet

(…) … Volumul atacurilor web originare din China si Germania sunt in scadere cu 3,33%, respectiv 3,28%, comparativ cu trimestrul IV al anului trecut. … (…) .
Textul integral AICI

FINANCIARUL – 25 mld. euro ar putea ajunge in bugetul de stat pana in 2025

(…) … Strate­gia vine in acord cu noua politica a UE in do­me­­niul comercial, care isi propune re­lan­­sa­rea pietei unice, in special prin schimburi co­­mer­ciale cu tarile emergente din Orientul Indepartat, precum China sau India. (…) .
Textul integral AICI

GÂNDUL – Următorul şef al FMI ar trebui să fie dintr-o ţară emergentă – Mobius

Următorul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI) ar trebui să provină din China, India sau alt stat cu economie în curs de dezvoltare, a declarat, miercuri, Mark Mobius, preşedinte-executiv al Franklin Templeton Investments, administratorul Fondului Proprietatea. „Ar trebui să pună pe cineva din China, India sau alt stat din categoria economiilor emergente, care să inspire aer proaspăt în unele din aceste instituţii internaţionale”, a spus Mobius, citat de Reuters. (…) .
Textul integral AICI</a

BURSA – Mark Mobius: Următorul şef al FMI ar trebui să fie dintr-o ţară emergentă

ROMÂNIA LIBERĂ – Mark Mobius: Următorul şef FMI ar trebui să fie din India sau China

BURSA – Unul dintre vinurile produse de „Domeniile Săhăteni” – premiat cu aur

(…) … Din totalul vânzărilor de circa 250.000 de sticle, compania a exportat, anul trecut, aproximativ 45%, ţările de export fiind Thailanda, Coreea, China, Japonia, Canada, Lituania, Polonia, Belgia, Germania. Capacitatea de producţie este de un milion de sticle. (…) .
Textul integral AICI</a

ZIARUL FINANCIAR – Fiecare zi de proteste lasă o urmă adâncă în economia Siriei

(…) … „China şi alte state asiatice au găsit o cale de a prospera având regimuri bazate pe un singur partid, ceea ce nu a reuşit Siria. Protestele ar putea ruina economia”, a spus Joshua Landis, profesor la Universitatea Oklahoma. (…) .
Textul integral
AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.